Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.01.2019 17:17

Провідну юрфірму США оштрафували на $ 4,6 млн. через справу з Мінюстом України

Керівник компанії AZ Legal Group, адвокат, сертифікований медіатор

Мін'юст США звинуватив міжнародну компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP в тому, що фірма представляла інтереси України без реєстрації в якості іноземного агента.

Компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP доведеться заплатити за це $ 4,6 млн в рамках мирової угоди. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP звинуватили в порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA). В рамках мирової угоди фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP також зобов'язується продовжувати співпрацю з відповідними відомствами США.

У 2011 році Мін'юст України найняв юридичну фірму Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP для підготовки звіту про докази і процедурах, використаних в ході судового розгляду стосовно колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. У цьому міністерству допоміг політконсультант Пол Манафорт. Відомство і компанія погодили вартість робіт в листуванні в звичайному порядку, але сума, яка була озвучена міністерством на сайті, виявилася всього $ 12 000.

Насправді повна вартість робіт юридичної фірми склала близько $ 4,7 млн, а всі не згадані в звіті кошти були переведені неназваним українським бізнесменом в кіпрський офшор Black Sea View Ltd, підконтрольний Манафорту, випливає з повідомлення американського Мін'юсту.

Через деякий час після початку підготовки звіту юристи зрозуміли, що Україна збирається використовувати документ для проведення піар-кампанії в США, щоб вплинути на громадську думку щодо процесу у справі Тимошенко, вказує міністерство. В рамках цієї кампанії фірмою і одним з її партнерів був організований витік тексту доповіді як мінімум в одну з великих газет США.

У документах Мін'юсту не вказується ім'я партнера, але за даними CNN їм був Грег Крейг - колишній радник президента Барака Обами. Кримінальну розгляд відносно нього вела спеціальна комісія прокурора по «російському втручанню» під керівництвом Роберта Мюллера. Адвокат Крейга відмовився від коментарів з цього питання.

Згідно із законом FARA організації, провідні політичну діяльність від імені інших держав, повинні проінформувати про це Мін'юст США, але Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP цього не зробили, хоча отримували про це прямі запити. У разі реєстрації в якості іноземного агента, компанії зобов'язані розкривати суму контрактів за свою діяльність, джерело платежів і обсяг робіт, виконаних на замовлення іншої держави.

У минулому році інший колишній співробітник компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP Алекс ван дер Цван, який працював над доповіддю на замовлення Мін'юсту України, в рамках угоди з владою США визнав себе винним у брехні ФБР і комісії Мюллера. Чоловік доводиться зятем російському мільярдерові Герману Хану, який володіє частками в LetterOne Holdings і активами консорціуму «Альфа-Груп».

Ван дер Цван став фігурантом розслідування Мюллера через своїх зв'язків з Манафортом і його діловим партнером Річардом Гейтсом. Під час бесіди в ФБР він збрехав про дату останньої бесіди з Гейтсом і видалив свою електронну переписку, з якої хотіли ознайомитися співробітники відомства. Чоловіка засудили до 30 дня в'язниці.

Повна інформацію про справу: https://www.justice.gov/opa/pr/prominent-global-law-firm-agrees-register-agent-foreign-principal

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]