Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.03.2021 16:13

Час розбудувати інфраструктуру на Черкащині

Ексголова Черкаської ОДА

Черкащина – у самому центрі України. Звідси і її переваги, і її виклики, і її перспективи.

Понад 6100 км доріг, із них державного значення 1750, майже 200 км міжнародних та 455 км національних. Областю проходить найбільша водна артерія держави — Дніпро, тут знаходиться 9 національних та державних історико-культурних і природних заповідників, які цікаві кожному туристу, передова кардіологія та трансплантологія, перспективні промисловість та агросектор.  

Що найперше потрібно, щоб розкрити увесь цей потенціал?

Моя позиція — інфраструктура. І це не лише дороги, не лише порти та склади. Але саме із доріг і почнеться розбудова інфраструктури.

Дорога — це освіта, адже шкільні автобуси довезуть дітей швидше, безпечніше та у кращу школу. 

Дорога — це здоров’я. Це доступність «швидкої» для пацієнтів у найвіддаленіших куточках області, це вчасно привезені ліки та вакцини, це можливість пройти діагностику частіше та якісніше.

Дорога — це безпека. Пожежники, рятувальники, правоохоронці — усе це має бути доступно оперативно кожному жителю Черкащини.

Дорога — це розкриття туристичного потенціалу. Ми маємо чим здивувати, чим пригостити та чим розважити. 

Саме тому у межах президентської програми «Велике Будівництво» заплановано розвиток шляху Н-16, який проходить напрямком Золотоноша–Черкаси–Сміла–Умань, а також автодороги державного значення Н-08. Але для мене як голови обладміністрації, який до цього опікувався в парламенті розвитком і транспорту, і  інфраструктури, дорога — це лише перший етап розвитку області. 

Ми будемо проєктувати комплексно та враховувати інтереси всіх стейкхолдерів. Дорога не може бути від точки А до точки Б. Вона має з’єднувати людей, промислові об’єкти, слугувати комунікації та логістиці, бути наповненою маршрутним транспортом. А для цього треба говорити із підприємцями, запитувати у туристів, опитувати пасажирів, заміряти вантажопотоки. 

Адже дороги стануть основою топології соціальної, виробничої, транспортної та інших інфраструктур. 

Саме наша область почала вакцинацію в Україні. З Черкащини почалася загальноукраїнська вакцинація, і сьогодні наша область лідер у цій сфері. З 22-го березня розпочали роботу перші 24 пункти щеплень, а загалом їх буде — 115. Ми на конкретному проєкті перевіримо і готовність медичної інфраструктури, і її реальні потреби. 

Саме зрозумівши потребу людей, бізнесу та служб ми помістимо Черкащину в центр карти України, інфраструктурної карти. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]