Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.02.2021 12:00

ТМ та спадщина

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Торговельна марка у спадщину… Делікатна тема, всі ми хочемо жити довго та щасливо, але якщо щось станеться, нижче пишу, що робити і куди йти.

ТМ, як і інше майно, можливо передати у спадщину. Так от, якщо ви пишете заповіт, то пишіть і кому ваша ТМ дістанеться. Головне, щоб торговельна марка на момент отримання спадщини була дійсною. Нагадую:  ТМ діє від дати подачі заявки 10 років і потім кожні 10 років продовжується шляхом оплати збору (зараз від 12 000 грн).

Якщо заповіту немає – то при отриманні спадщини ваша задача довести цей факт до відома нотаріуса (можна по прізвищу подивитись у відкритому реєстрі). А краще – вже прийти із випискою з Відомства про підтвердження власника (скоріш за все нотаріус запросить саме цей документ (звісно якщо знає про його існування).

Після цього, нотаріально засвідчена копія заповіту подається до Відомства, оплачується збір за внесення змін і ви стаєте власником ТМ. Або не тільки ви. Якщо спадкоємців декілька і заповіту немає, то і власниками ТМ стануть декілька осіб.

Сподіваюсь ця інформація вам ще довго не знадобиться.

Всім здоров’я!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи