Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.11.2011 20:24

Влада Януковича знайшла спосіб не виплачувати пенсії

Експерт з питань соціальної політики

Законопроект №9400 вносить зміни до Кодексу адміністративного судочинства України , щодо розгляду справ стосовно пенсійного забезпечення


Уряд Януковича-Азарова  зареєстрував законопроект № 9400, що скасовує невідкладне нарахування пенсій і компенсацій за судовими рішеннями. Це обмежить права в першу чергу чорнобильців, афганців та дітей війни.

Законопроект №9400 вносить  зміни  до Кодексу адміністративного судочинства України , щодо розгляду справ стосовно пенсійного забезпечення, підготовлений  Тігіпко, передбачає: вилучення з нього діючої норми про "негайне виконання постанов суду про присудження виплати пенсій" у повному обсязі. Натомість розмір "негайних" виплат за судовим рішенням пропонується скоротити до "меж суми стягнення за один місяць".

Уряд пропонує розглядати клопотання про нарахування, перерахунок пенсій, здійснення, надання та отримання пенсійних виплат тільки в адміністративних судах "за загальними правилами". Це означає, що подібні позови не зможуть розглядатися за скороченою процедурою.

Крім того  Тігіпко хоче, щоб питання щодо соціальних виплат розглядалися адміністративними судами, а не судами загальної юрисдикції.

 Також  пропонується більше ніж у 50 раз зменшити розмір штрафів, які може бути накладено на посадових осіб, які не виконують постанову суду: зі 100-300 мінімальних заробітних плат (98,5-295,5 тис. грн.) до 100-300 мінімальних неоподатковуваних мінімумів (1,7-5,4 тис. грн).

 9 вересня кнопкодави Януковича  прийняли в першому читанні законопроект №9127, яким, зокрема, передбачається встановлення Кабміном порядку, що  суттєво обмежує соціальні виплати і пільги 16 категоріям громадян.  Це викликало бурю обурення і масових протестів.  

Метою нового законопроекту від влади Януковича є ускладнення розгляду судових справ, які пов'язані із пенсійним забезпеченням, нарахуванням заробітних плат та соціальних виплат, а також не виплата вже відсуджених грошей.

Віктор Янукович має запитати себе, а хто ж провокує і підштовхує до революцій. Не якісь там незрозумілі озброєні опоненти, які, за його словами, збираються захоплювати органи влади. До цього підштовхує своїми антисоціальними та антинародними діями саме уряд Азарова.
Теги: БЮТ, пенсії
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]