Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.09.2011 21:33

На межі соціального бунту...

Експерт з питань соціальної політики

За даними ООН в Україні 80% населення перебуває на межі бідності, а різниця між доходами найбагатших та найбідніших сягає 40 разів.

За даними ООН  в Україні 80% населення перебуває на межі бідності, а різниця між доходами найбагатших та найбідніших  сягає 40 разів.  Десять родин-кланів олігархів контролюють 90% економіки.

При цьому уряд Азарова  фактично позбавив державної соціальної допомоги 16 категорій громадян.

Ці соціально небезпечні показники є наслідком вкрай несправедливої  системи оподаткування, розподілу доходів і суспільних благ.

З метою  відновлення соціальної справедливості  та зменшення податкового тиску на громадян з низким та середнім достатком, опозицією розроблено законопроект № 8638 « Про внесення змін до Податкового кодексу, щодо оподаткування доходів фізичних осіб».

Пропонується зменшити ставку податку з 15% до 10 %, якщо загальна сума отриманих громадянином доходів не перевищує 10- кратний розмір мінімальної зарплати (зараз 960 грн.).

В той же час пропонується запровадити прогресивну шкалу оподаткування для осіб  з надвисокими доходами, з максимальную ставкою у 30%( якщо доходи більше 50 -ти мінімальних  зарплат за  місяць).

Що є пом якшеним,  ліберальним варіантом, оскільки максимальна ставка податку з надвисоких доходів у США сягає 40%, у Швеції та Франції більше 50%.

Державне регулювання за допомогою прогресивного оподаткування  та податку на розкіш - є засобом зниження соціальної напруги і нерівності та успішно застосовується в усіх цивілізованих країнах світу.

Україна знаходиться на межі соціального вибуху , щоб збити хвилю  майбутнього народного обурення Янукович кинув за грати лідерів опозиції Юлію Тимошенко і Юрія Луценко.

Друзі , вимагайте від нинішньої влади олігархів, дослухатись до вимог європейської спільноти – негайно звільнити Юлію Тимошенко, Луценко, інших політв язнів та прийняти закон щодо справедливого оподаткування.

Теги: БЮТ, податок
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]