Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.02.2023 12:12

З 1 лютого відбулися зміни у виплатах

Експерт з питань соціальної політики

З 1 лютого 2023 року зміни у виплатах військовим, допомозі внутрішнім переселенцям та українським біженцям у деяких європейських країнахх.

З 1 лютого 2023 року Уряд запровадив  зміни у виплатах військовим, допомозі внутрішнім  переселенцям, також зміни відбулися із допомогою українським  біженцям у деяких європейських країнах.

Виплати військовим.

 Як повідомляє міністерство оборони України, тепер виплати безпосередньо залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки бойових або спеціальних завдань.

Ті військові, які перебувають поза зоною бойових дій, позбавлені доплат у розмірі 30 тисяч гривень на місяць…

Бойові виплати в 100 тис. гривень збережуться для тих бійців, які воюють із супротивником на передньому краї. Те ж саме стосується родин полонених і зниклих безвісти.

З 1 лютого 2023 року зарплата для військових не може бути меншою за 20100 грн на місяць, а для поліцейських і рятувальників - не менше 17000 грн на місяць.

Виплати ВПО.

Що стосується внутрішньо переміщених осіб, то з 1 лютого нарахування оплат тепер теж проводитиметься за новим принципом. Допомогу зможуть отримати переселенці з тих територій, де:

- можливі бойові дії;

- активні бойові дії;

- не визначена дата завершення боїв або тимчасової окупації...

До оновленого переліку, який складає уряд, увійшли території: Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Щомісячна державна допомога на проживання ВПО становить 2000 грн для дорослого і 3000 для дітей та людей з інвалідністю.

До речі, з 1 лютого  агенство ООН у справах біженців знову відновило реєстрацію на отримання допомоги ВПО. Внутрішні переселенці  можуть звернутися за допомогою по 2 200 грн на кожного члена сім'ї, допомога виплачуватиметься протягом трьох місяців.

Допомога українським  біженцям в Польщі

З 1 лютого 2023 року українці, які перебувають у Польщі понад 120 днів, мають оплачувати 50% вартості свого проживання, але не більше ніж 40 злотих за одну людину на день.

З 1 травня сума збільшиться: переселенці, які перебувають у Польщі понад 180 днів, повинні будуть покривати 75% витрат, але не більш як 60 злотих за одну людину на день...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]