Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.12.2022 18:06

Міжнародна організація праці: Заробітна плата не є причиною інфляції

Експерт з питань соціальної політики

Останній Глобальний звіт МОП спростував теорії неолібералів про те, що заробітна плата спричиняє інфляцію і її необхідно придушити

ILO Global Wage Report: Wages not causing inflation.    Глобальний звіт МОП про заробітну плату: Заробітна плата не є причиною інфляції!

Останній Глобальний звіт Міжнародної організації праці (МОП) про заробітну плату спростував теорії деяких неоліберальних економістів та керівників центральних банків про те, що заробітна плата спричиняє інфляцію і тому  її необхідно придушити. 

Звіт, який є найавторитетнішим світовим джерелом інформації про заробітну плату, показує зниження на 0,9% середньомісячної реальної заробітної плати з моменту закінчення першої фази пандемії COVID-19. Зниження зростає до 1,4%, якщо виключити з даних Китай.

Про це заявив Лука Вісентіні, Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок (МКП): "У 2022 році розрив між продуктивністю праці і реальною заробітною платою є найвищим за останні 20 років. Продуктивність праці була дуже позитивною протягом багатьох років, але доходи стагнують, оскільки уряди відмовляються стримувати корпоративну жадібність і в багатьох країнах послаблюють колективні переговори і права на свободу асоціацій»

"Це означає, що домогосподарствам у всьому світі важко зводити кінці з кінцями, їм доводиться жертвувати найнеобхіднішим, оскільки ціни зростають по спіралі".

У 2022 році продуктивність праці випереджала заробітну плату на 12,6% у всьому світі, проте впливові центральні банки в багатьох країнах вимагають придушення заробітної плати навіть на тлі зростання бідності.

Поряд із заходами щодо підвищення заробітної плати та надання працівникам справедливої частки продуктивності, яку вони забезпечують, уряди повинні інвестувати в соціальний захист, охорону здоров'я та догляд, освіту та інші ключові аспекти гідного суспільства.

"Світ більше не повинен миритися з тим, що економічна політика диктується дискредитованою академічною теорією тих економістів і політиків, які відмовляються дивитися в очі реальності. Світ потребує нового суспільного договору, в центрі якого будуть робочі місця та гідна заробітна плата", - сказав керівник МКП Лука Вісентіні.

 

Довідково. Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 200 мільйонів членів 338 членських організацій у 168 країнах і територіях.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: [email protected]

https://www.ituc-csi.org

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]