Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.12.2022 19:54

В Європейській комісії занепокоїні змінами трудового законодавства в Україні

Експерт з питань соціальної політики

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн звернула увагу на зміни законодавства, що обмежують трудові права і соціальний діалог в Україні.

Лист Урсули фон дер Ляєн,  Президентки ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЇ до керівників Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) та Європейської конфедерації профспілок (ЄКП): 

ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ

Урсула фон дер Ляєн

Президент

Брюссель, 3 0. 11. 2022

Ares (2022) 5142376

Арес (2022) 5846769

 

Шановний Генеральний секретар Вісентіні, шановний Генеральний секретар Барроу!

Я хотіла би подякувати вам за ваші листи, в яких ви висловили занепокоєння щодо ситуації з соціальним діалогом та соціальними правами в Україні.

Я також належним чином взяла до відома Ваш виступ з цього приводу під час Тристороннього соціального саміту 19 жовтня.

Після неспровокованої та невиправданої брутальної російської агресії проти України Європейський Союз продовжує захищати територіальну цілісність України та надавати безпрецедентну підтримку країні та її народу. Визнавши перспективу членства України в ЄС та надавши їй статус кандидата на вступ до ЄС, Європейський Союз ще раз продемонстрував свою солідарність та визнав всеосяжні реформи, здійснені з часу підписання Угоди про асоціацію.

ЄС приділяє пильну увагу реформам у сфері праці в Україні, і ми збираємо додаткову інформацію про останні події. Відповідність трудових реформ європейським та міжнародним трудовим стандартам, а також необхідність просування та поваги до соціального діалогу, також були регулярними темами в дискусіях з українською владою протягом останніх років, зокрема в контексті відповідних двосторонніх діалогів, започаткованих в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ми цінуємо вашу залученість до питань праці в Україні та беремо до уваги ваші занепокоєння щодо Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного тиску на підприємницьку діяльність" та проекту Закону "Про працю".

 

Пану Луці Вісентіні, Генеральному секретарю

Європейській конфедерації профспілок (ЄКП)

Пан'європейській регіональній раді (PERC)

Пані Шаран Барроу, Генеральному секретарю

Міжнародній конфедерації профспілок (МКП)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]