Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.12.2009 13:27

Генно-модифіковані продукти вивели з підпілля

Експерт з питань соціальної політики

Верховна Рада України заборонила обіг харчових продуктів, на етикетці яких не міститься маркування про наявність чи відсутність генетично модифікованих організмів (ГМО) у формі напису: «з ГМО» чи «без ГМО».

Верховна Рада України заборонила обіг харчових продуктів, на етикетці яких не міститься маркування про наявність чи відсутність генетично модифікованих організмів (ГМО) у формі напису: «з ГМО» чи «без ГМО».

Мій законопроект прийнятий сьогодні голосами 375 народних депутатів.

Вважаю це перемогою  здорового глузду. Споживач має право на одержання повної та достовірної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору.

Так заведено в усіх цивілізованих країнах світу, і такою є вимога статті 15 Закону України "Про захист прав споживачів".

Хочу підкреслити: діюче законодавство не дозволяє вводити в оману споживача. Зокрема, позначку «Без ГМО» дозволяється наносити на етикетку виключно після перевірки в установленому законом порядку.

no-gmo.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]