Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2016 13:57

Правда і брехня щодо газових угод

Експерт з питань соціальної політики

Про повторні маніпуляції навколо газового контракту і цін на газ ...

Під час засідання Ради регіонального розвитку прем’єр-міністр Володимир Гройсман повторив брехливі маніпуляції Януковича щодо газового контракту 2009 року...

Фактично відразу після підписання контракту у 2009 році ціна на газ складала 232 долар. Україна ніколи не платила 450 доларів за російський газ, це цифра з формули формування ціни, а не сама ціна.

Сьогодні ж ціна на газ за контрактом складає 120 доларів (таку цифру назвала Юлія Тимошенко на ефірі у Шустера в п’ятницю; в серпні міністр енергетики Насалик казав про 140 доларів), а через Європу ми той самий російський газ купуємо по 185 доларів, а українцям уряд Гройсмана продає по 285$ !!

То де насправді корупція – там, де газ за прямим контрактом, або там, де його продають через сумнівні прокладки, знімаючи на кожній тисячі кубів мінімум по 65 доларів?

Щодо практики «бери або плати» - це стандартна європейська угодова норма. Крім того, підписаний контракт був типовим рамковим контрактом для всіх споживачів.

Майже всі європейські країни шляхом переговорів і торгів з «Газпромом» в подальшому «вибили» собі більш прийнятні умови. А Україна Януковича, навпаки, погіршила становище України «Харківськими угодами».
Таким чином Гройсман  повторює брехню Януковича ...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]