Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.08.2020 14:57

Якими будуть карантинні обмеження з вересня?

Юрист, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії "Grishakov Law Company"

Не тільки Україна, але й увесь світ переживає «війну» з коронавірусом та обмеженнями, пов'язаними з мінімізацією його поширення.

Більшість сімей хвилюють питання – чи зможуть діти піти в школу з першого вересня, чи не буде більше уряд зупиняти громадський транспорт та закривати аеропорти.

Чіткі правила

Дуже хотілося б, щоб можновладці підійшли до питання регулювання карантинних заходів продумано і комплексно.

Щоб громадяни України отримали зрозумілі і логічні правила роботи медичних установ, навчальних закладів та дитячих садків, бізнес-структур та розважальної сфери. Вкрай необхідно регламентувати і пояснити населенню правила обсервації, правила міжнародного переміщення, механізми безкоштовного тестування на коронавірус.

Часи адаптації

Медична сфера, як і інші напрямки бізнесу, за час карантину максимально адаптувалася до нових умов виживання - всі можливі послуги були переведені в он-лайн. Це і консультації, і підготовка до операцій, і навчання.

Але всі ми розуміємо, що он-лайн не можна імплантувати зуби або виконати хірургічну операцію. Щоб підтримати злагоджену роботу бізнесу - потрібні зрозумілі і прозорі правила, регламентація і законодавча база.

Крім того, незалежно від того - введуть новий етап карантину чи ні - українському малому і середньому бізнесу потрібна підтримка, податкові пільги, доступні кредити і дотації.

Вважаю, що потрібно створити правову базу в таких галузях, як туризм і медичний туризм, експорт та імпорт товарів, промислове і сільськогосподарське вітчизняне виробництво. Дуже важливим для медичної галузі є можливість приватним і державним клінікам купувати фармацевтичні препарати і медичну техніку за кордоном.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]