Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.04.2020 13:59

Чи можуть працювати приватні стоматологи під час карантину?

Юрист, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії "Grishakov Law Company"

Існують певні обмеження щодо роботи стоматологічного бізнесу, як працювати в умовах карантину з приводу недопущення поширення на території України випадків COVID-19?

На підставі Наказів МОЗ України та Постанов Кабінету Міністрів, органи місцевого самоврядування можуть видавати свої нормативні акти.

Наприклад, в Києві у розпорядженні №6 зазначено про те, що максимально обмежується діяльність суб’єктів господарювання, розташованих у зоні надзвичайної ситуації, яка передбачає надання стоматологічних послуг. 

Види медичної практики: стоматологія, ортодонтія, ортопедична стоматологія, хірургічна стоматологія, терапевтична стоматологія, дитяча стоматологія, крім невідкладних станів.

Тому, постає зовсім слушне питання: чи можуть працювати приватні лікарі під час карантину? 

У змісті розпорядження органу місцевого самоврядування зазначається, що діяльність  суб’єктів господарювання «обмежується».

Але, зверніть увагу, що таке формулювання може трактуватися поліцією, що контролює виконання законодавства про карантин, як «обмежується = заборона». 

Тому у поліції виникли додаткові підстави «завітати» до вас у гості та скласти Протокол про адміністративне правопорушення (штраф від 17 0000 до 34 000 грн.).

Але, існують винятки, адже приватні медичні заклади та кабінети можуть надавати пацієнтам медичну допомогу в ургентних (термінових) та невідкладних випадках. А лікар має право самостійно та індивідуально визначити статус невідкладного чи ургентного випадку при кожному конкретному зверненні пацієнта.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]