Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.05.2024 15:10

У чому феномен інфлюєнсерів з невеликою аудиторією?

Керівник агенції Burda Media Influencer

Для брендів дедалі важніша не просто кількість фоловерів, а залученість - вона виходить на перший план

Робота з нано- та мікроінфлюєнсерами – це стійкий тренд. За даними дослідження Influencer Marketing Hub, до кінця 2024 року глобальна індустрія інфлюенс-маркетингу зросте до $24 млрд. Компанії або вже збільшили, або планують збільшити бюджети на маркетинг впливу. І часто перевагу віддають роботі саме з невеликими інфлюєнсерами. Чому наразі активно залучають саме їх?

Причин кілька, довіра – одна з головних. Це те, чого не може запропонувати традиційна реклама. В українських реаліях на мікроінфлюєнсерів зазвичай підписано від 1000 до 10 000 користувачів, на наноінфлюєнсерів – близько 1000. Це акумульована за спільними інтересами аудиторія, добре сегментована, яка їм довіряє. Вони цю довіру вже здобули і мають повне право рекомендувати бренд чи продукт. Завдання бренду – у тому, щоб створити цікаву історію, яка з одного боку – вигідно підкреслює переваги продукту, з іншого – органічно вписується у потік контенту інфлюєнсера, роблячи просування природним і щирим. 

Залученість – не менш цінна. Річ у тім, що у маленьких інфлюєнсерів більше вільного часу, який вони присвячують діалогу зі своєю аудиторією, в тому числі – спілкуванню про продукт або послугу, що рекомендують. А що це означає для бренду? Глибший зв’язок, лояльність аудиторії і, вочевидь, вища готовність купити продукт конкретного виробника, бренду.

Ціна. Зрозуміло, що великі інфлюєнсери зі 100 тис-1 млн підписниками вартують набагато дорожче. Не кожен бренд може дозволити собі співробітництво з ними, та й цілі кампанії можуть бути інші. Так, макроінфлюєнсери більш доцільні для підвищення впізнаваності продукту, а також для брендів з великим обсягом потенційних покупців. Наприклад, у FMCG секторі. Вони добре справляються із завданням побудови знання про продукт, коли потрібні великі охоплення аудиторії. Нано- та мікроінфлюєнсери натомість дають вищий показник довіри та залученості. Або коли потрібно «достукатись» до вузьких, тематичних аудиторій – із цим також краще впораються мікроінфлюєнсери та ті, хто на цій темі спеціалізується. Як-от косметологи, дієтологи або, скажімо, блогерки-мами зі своїм сформованим за інтересом ком'юніті.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи