Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.10.2023 13:46

Як провести осінні канікули з користю?

Голова правління Благодійної організації "Благодійний Фонд "Фонд освітніх ініціатив"

Пропоную на канікулах цієї осені ознайомитися з доступними заняттями у освітніх хабах

Незабаром в українських школах розпочнуться очікувані осінні канікули. Тож час замислитися над тим, як провести цей безцінний для дитини час з користю і задоволенням. Бо за цей короткий період необхідно: набратися сил, оздоровитися та гарно відпочити.

Без сумніву, це може бути якісний сімейний відпочинок – прогулянки в парку з осінньою фотосесію. Також можна влаштувати пікнік або велоперегони, чи катання та скейтах або роликах. Перегляд мультфільму чи кінофільму у кінотеатрі чи захоплива гра в настільні ігри.

Однак, зрозуміло, що такий відпочинок більше підійде на вихідні, у робочі дні раджу звернути увагу на систему позашкільної освіти, яка працює під час канікул. Позашкільна освіта допомагає розвивати здібності та таланти дитини, формувати практично корисні компетентності та допомагає знайти свою улюблену справу на усе життя. Позашкільна освіта – це формування успішного майбутнього дитини.

Тим більше, у нових реаліях життя цінність позашкільної освіти набуває нових сенсів. Як і шкільне очне навчання, спільне дозвілля і живе спілкування з ровесниками та педагогами, об’єднаними однаковими інтересами в гуртках, секціях, закладах позашкільної освіти допомагає дитині соціалізуватися та сприяє її гармонійному розвитку.

Також відповіддю на сучасні виклики стануть центри змішаної освіти – освітні хаби, які наразі дуже актуальні. Ця тенденція збережеться і в майбутньому, тому рекомендую звернути на це увагу.

Зокрема, з реформою освіти технологію STEM мають намір впровадити в усі школи України. Цю інноваційну систему навчання освоюють навчальні заклади в проекті НУШ (Нова українська школа).

В майбутньому велика кількість українських шкіл зможуть перейти на ці інноваційні системи навчання з сучасними методиками і технологіями. Тож, пропоную на канікулах цієї осені ознайомитися з доступними заняттями у 5 освітніх хабах:

1. Сковорода-хаб (м. Харків)

Сковорода-хаб працює онлайн для усієї України.

У календарі — Підготовка до НМТ з фізики та математики та інші цікаві заходи.

2. Освітній хаб Київщини

Є очні та онлайн активності для усіх вікових категорій. Очні заходи – у Білій Церкві. Онлайн – для усіх українців. Зареєструватися можна на сторінці календаря подій.

3. SUMY Ed HUB (м. Суми)

Якщо ви мешкаєте у місті Суми, зверніться до директора своєї школи і Ваша дитина буде відвідувати безкоштовні заняття у SUMY Ed HUB.

Тематика занять:

- інформатика, українська мова, психологія - для 5 – 7 класів;

- інформатика, підготовка до НМТ, біологія, хімія та психологія - для 10 – 11 класів.

4. Освітній хаб «Навички майбутнього» (м. Черкаси)

У Черкасах є освітній хаб «Навички майбутнього», який створено на базі регіонального STEM-центру. Тут не лише тренують учителів для освіти майбутнього, а й неймовірно цікаво проводять очні заняття для дітей. В цьому хабі на осінніх канікулах 2023 доступні такі заняття:

Цікава фізика з конструктором «ЗНАТОК»;

 Цікаві досліди з Енштейном;

• Цікавий світ робототехніки

 MozaBook - цифрова освіта та навчання;

• «Я – журналіст!» Особливості роботи інтерактивних додатків;

• Віртуальна та доповнена реальність як технології STEM-освіти;

• STEM-проєкт: від ідеї до втілення;

• Штучний інтелект: виклики та можливості.

Форма запису для бажаючих.

5. Освітній хаб «Донеччина» (м. Київ)

В освітньому хабі «Донеччина» у Києві, куди релоковано освітян Донецької області під час війни, 2 та 3 листопада відбудеться майстерка «Створюємо національний символ України в 3D». Лінк на попередню реєстрацію. 

Сподіваюсь, що ця інформація буде максимально корисною для дітей та батьків, а освітні STEM хаби і надалі будуть відкриватись по всій Україні.

Бажаю провести спокійні канікули, поєднуючи незабутній відпочинок з новими знаннями.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи