Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.01.2011 15:35

За неякісно надані освітні послуги – повторне безкоштовне навчання або відповідна грошова компенсація – текст законопроекту

Аналіз проекту федерального закону про освіту в РФ

«За умов, якщо школяру або студенту причинена шкода неякісно наданою освітою у навчальному закладі – він (або його батьки) має право вимагати проходження повторного навчання в тому самому або іншому навчальному закладі, або виплати відповідної грошової компенсації без проходження повторного навчання», - заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

 

Про це йдеться в проекті федерального закону «Про освіту в Російській Федерації», розробленого Міністерством освіти і науки Російської Федерації.

 

Вступ до вищих навчальних закладів Російської Федерації без вступних іспитів буде запроваджений для переможців та призерів заключного етапу всеросійської олімпіади школярів, членів збірних команд Російської Федерації, які приймали участь в міжнародних олімпіадах та для чемпіонів та призерів Олімпійських та Параолімпійських ігор.

 

«Відповідно до законопроекту пропонується встановити, що в РФ освіта може бути отримана в організаціях, що здійснюють освітню діяльність, або поза такими організаціями, в тому числі у формі сімейної освіти, самоосвіти», - зауважує Андрій Черних.

 

Згідно проекту федерального закону ректор федерального університету призначається Урядом Російської Федерації на термін до 5 років.

 

«Очевидно, в РФ вирішили відмовитись від реалізації положень Болонського процесу та залишають в системі вищої освіти підготовку спеціалістів. Міністерство освіти і науки РФ планує, що зазначений законопроект вступить в силу з                       1 січня 2013 року», - підсумовує координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

 

 

Проект закону знаходиться за адресою: http://mon.gov.ru/dok/proj/7786/ 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]