Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.09.2012 13:34

Необхідно внести зміни до Умови прийому до вузів

Підняти бал по профільному предмету та скоротити кількість вузів для подачі документів при вступі

«Необхідно підняти бал по профільному предмету до 150 та скоротити кількість вузів для подачі абітурієнтами документів до 3», - заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Як відомо, зараз в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України працює робоча група над проектом Умови вступу до вищих навчальних закладів у 2013 році.

«Аналіз минулих вступних кампаній до вищих навчальних закладів засвідчив, що більшість абітурієнтів не знає – на яку спеціальність вони хочуть поступити. Це не нормально, коли абітурієнт одночасно подає документи в технічний, медичний, аграрний та економічний вищий навчальний заклад. Це є свідченням того, що молода людина не знає чого хоче. Тому, обмеження кількості вузів є необхідною», - зазначає Черних Андрій.

Пропозиції щодо зменшення кількості ВНЗ, куди подаватимуться документи, підтримують і у Національному студентському союзі. “Навчання у вищому навчальному закладі – це формування майбутнього держави, а не купівля диплому чи сертифікату. А ті, хто бажає вчитися, а не просто отримати диплом, вже за рік-два знають пробільність і типологію навчального закладу,” – наголошує почесний президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович.

Також, за результатами останньої вступної кампанії, коли бал по профільному предмету був піднятий до 140, можна зробити висновок, що це рішення себе абсолютно виправдало. І є необхідність підняти в наступному році його, як мінімум до 150. 

«Вищі навчальні заклади повинні готувати висококваліфікованих спеціалістів, а не бути «»магазинами» по продажу дипломів, - підсумував координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних

Вищезазначені пропозиції від громадської ініціативи «Студентський захист» та Національного студентського союзу у понеділок будуть передані до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]