Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2022 13:56

Чого хоче молодь: дослідження CFA Institute

Виконавчий директор Асоціації інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine

Все більше молоді бажає працювати на стику професій чи навіть галузей, бо вважають таку роботу цікавішою за класичні напрями.

Молоді люди розуміють, що досягнути успіху можна, користуючись не тільки класичним кар’єрним шляхом. «Я займаюся тим, що мені зараз цікаво» – девіз сучасної молоді, яка збирається відпрацювати на своїй першій роботі не більше 4 років. 

Молоді люди активно формують світ. Це майбутні лідери, носії інтелектуального потенціалу, це рушійна сила та наше майбутнє. Що їх надихає, мотивує та чого вони прагнуть, коли роблять свій перший кар’єрний крок?

Глобальна асоціація інвестиційних професіоналів CFA Institute провела дослідження, у якому вивчалися уявлення студентів, аспірантів і нещодавніх випускників про власне майбутнє. В опитуванні, проведеному міжнародною консалтинговою компанією Censuswide, взяли участь понад 15 000 студентів з усього світу. Молоді люди поділилися своїми думками про те, як вони готуються до початку кар'єри.

Один з головних висновків дослідження – студенти більше приділяють уваги впливу їх майбутньої роботи на позитивні зміни у світі. Переважна більшість респондентів (86,6%) хотіли би впливати через кар’єру на суспільство та навколишнє середовище.

Це покоління молодих людей виросло у світі безмежних можливостей та відкритих кордонів. Вони абсолютно спокійно розглядають для себе варіант здобуття освіти в іншій країні, при чому навіть без допомоги батьків за рахунок стипендій чи грантів. Для них не є проблемою переїхати вчитися чи жити в іншу країну. Світ глобалізований, кордони «розмиті».

Майже половина респондентів вважає, що їхні кар’єрні перспективи кращі в порівнянні з поколінням їхніх батьків. 26,8% вважають, що їхні кар’єрні перспективи будуть такими ж, як у їхніх батьків, а 18,8% – гіршими.

І схоже, ніщо не затьмарить їх оптимізму. Незважаючи на серйозні проблеми, з якими ми всі зіткнулися через пандемію, лише 44% студентів вважають, що COVID-19 негативно вплинув на їхні довгострокові кар’єрні перспективи.

П’ять пріоритетів при виборі місця роботи: гідна фінансова компенсація, гнучкий графік роботи (можливість працювати коли і де завгодно), можливості для навчання та прогресу, позитивний соціальний та екологічний внесок, різноманітність та інклюзивність.

Найбільше побоювань серед молодих людей викликає перспектива працювати у секторі, який їх не задовольняє або не цікавить. Проте більшість з них бачить можливість перекваліфікації у разі бажання чи необхідності. Вони хочуть бачити результати своєї роботи. Це мотивує, адже видно власний безпосередній вплив.

Рекрутери теж дивляться на молодих спеціалістів по-іншому. На розвинених ринках спеціалісти, що перекваліфікувалися, - мають перевагу перед вузько профільними, адже у них ширший кругозір, вони вміють краще доносити інформацію та працювати з клієнтами.

Проте, сучасний світ не тільки дарує нові безмежні можливості, але й вимагає нових навиків та компетенцій, головна з яких – адаптивність. Необхідність постійно вчитися, змінюватися приводить до розуміння важливості професійної/післядипломної кваліфікації (87%). Більшість опитаних усвідомлюють вплив постійного навчання на кар’єру. Майже третина усіх студентів заявили, що планують продовжити час навчання, а більше половини (57%) вважають, що професійна сертифікація допоможе їм отримати перевагу на поточному ринку праці та вищі заробітки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]