Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.07.2015 11:20

Економія дає результати

Народний депутат України VII та VIII скликань

17 липня під час минулого сесійного тижня, за ініціативи народних депутатів від фракції «Народний Фронт» був прийнятий Проект Закону №2335а щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії грошових кошті

17 липня під час минулого сесійного тижня, за ініціативи народних депутатів від фракції «Народний Фронт» був прийнятий Проект Закону №2335а щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії грошових коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України.  

На здійснення депутатської діяльності Державним бюджетом України на 2015 було передбачене фінансування , в тому числі видатки на оплату праці народних депутатів та їх соціальне забезпечення в розмірі 440 498,7 тис. грн. Проте, у зв’язку з фактичним зменшенням заробітної плати народних депутатів та їх соціального забезпечення у порівнянні із запланованими та закладеними у бюджет, була зекономлена значна сума грошових коштів – 131  000, 00 тис. грн.

Народні депутати фракції «Народний Фронт» підготували проект закону  2335а  про забезпечення шкільними підручниками найбільш соціально незахищених учнів за рахунок зекономлених коштів. Законопроект д озволяє відправити зекономлені кошти апарату Верховної Ради (в тому числі І зарплата депутатів) на закупівлю підручників для школярів. Це 131 млн грн від Верховної Ради та 49 млн грн від Кабінету Міністрів. За це проголосували 262 депутати.

Згідно нового закону передбачається збільшення фінансування на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" і національних меншин.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]