Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2024 07:07

Амстердам та фіміам

Політолог та викладач, директор "Інституту світової політики"

Окремі прояви активності РПЦ в Україні викликають щирий та непідробний подив

Для більшості журналістів важливою є думка їх читачів та глядачів. До "Союзу православних журналістів" днями завітали представники СБУ, які продовжили процес зменшення впливу РПЦ на події в Україні.

Тут важливо підкреслити, що читачі з СБУ прийшли до "Союзу православних журналістів" не з порожніми руками, а з обґпунтованими підозрами у порушенні законодавства, які можуть потягнути на довічне ув'язнення. Так в Україні карають за шпигунство. Тобто "СПЖ" виявився шпигунською за змістом організацією, яка поширювала фейки про Україну. Звісно, з християнською покорою. Інтересам Кремля.

На сайті "Союзу православних журналістів", до речі, постійним гостем є лобіст РПЦ в Україні, адвокат Роберт Амстердам. Він докладає чимало зусиль намагаючись довести у США незаконність послідовного зменшення впливу гундяєвців в Україні. До речі, сам факт наявності лобіста церкви (не думав, що лобіювання може виявитися настільки православненьким та богоугодни ) виглядає у цьому контексті доволі показовим.

Російські спецслужби добре знають, що тема свободи совісті є чутливою для США. Тому роздмухують її там в контексті України, не шкодуючи коштів. При цьому Амстердам не згадує кліріків РПЦ в Україні, які виступали корегувальниками для артилерійських та ракетних ударів росіян по власній пастві.

По факту своїми діями СБУ продовжує доводити, що норма про відділення церкви від держави не є індульгенцією для тих, хто продає Україну за 30 російських рублів. І, схоже, зупинятися не планує. Час вже і парламентаріям стати більш рішучими у цьому питанні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]