Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2023 22:03

Парламентська воєнна дипломатія України в Асоціації держав Південно-Східної Азії

Адвокат

Асоціація держав Південно-Східної Азії є важливим для наших ворогів майданчиком. Наразі є можливість, щоб Україна була представлена в цьому важливому регіоні.

Асоціація держав Південно-Східної Азії як театр для парламентської воєнної дипломатії України

Асоціація держав Південно-Східної Азії існує з 1967 року та об’єднує Філіпіни, Малайзію, Індонезію, Сінгапур, Таїланд, Бруней-Даруссалам, В'єтнам, Лаос, М'янму та Камбоджу. До цієї групи наразі намагаються долучитися Папуа Нова Гвінея та Східний Тимор.

На сесії асамблеї АСЕАН, яка відбуватиметься з 5 по 10 серпня 2023 року приїде «нести світле і прекрасне, розносити істину» 4 представники білоруської делегації (із них один – віцеспікер парламенту) та 4 росіяни ( із них три депутати російського парламенту).

Чому для росії та білорусі цей захід важливий? Бо в умовах санкцій, політичного та економічного тиску, який до них застосовується, вибору не так багато. Вони намагаються ще сильніше зав’язати свої інтереси на Азії, а тут в одному місці збереться не просто вся Азія, але і будуть представники Європейського Союзу та його країн, Сполучених Штатів Америки.

Цей майданчик виглядає дуже привабливо для російського МЗС, і саме тому українська дипломатія відстоює необхідність того, щоб Україна була представлена на цьому майданчику.

Україна не може допускати, щоб про неї говорили без її участі. А там будуть говорити. Будуть розповідати про неонацистів, бандерівців, наймасштабнішу геополітичну катастрофу, гегемонію глобального заходу та простого рускага івана – дабрєйшей души чєлавєка, який вивозить українських дітей із-під обстрілів (а на нього ще в суд подають за це).

Питання навіть не тільки в тому, щоб поговорити із представниками країн АСЕАН про ті теми, які нам важливі. Питання в тому, що Україні потрібно розвивати політичні і економічні відносини з такими країнами як Сінгапур. Вдумайтеся, одна із найбільш успішних країн Азії навіть не має дипломатичного представництва в Україні! Посол Сінгапуру в Україні працює із Сінгапуру, і навіть не бажають і не вважають за потрібне відкривати в Україні почесне консульство. Ми їм не цікаві – з їх економікою, розвитком тощо. До речі, Сінгапур присилає на цю Асамблею делегацію із 28 осіб! Не один, не два, і не чотири!

Зрозуміло, що у воюючої держави є зовсім інші пріоритети. Ми не можемо дозволити собі такі розкоші, як деякі наші партнери. Ми не можемо дозволити собі фінансувати великі делегації, ми не можемо допустити, щоб хтось «плутав» Литву з Мальдівами тощо. За інформацією журналістів, наразі всі відрядження скасовані. Але, мені здається, що дуже важливо, щоб політичний наслідок зальоту Арістова не зіграв на руку зовнішньополітичним інтересам наших ворогів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]