Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.08.2023 06:07

Звернення до Віце-прем'єра М.Федорова

Доктор технічних наук, професор

Основним недоліком оприлюдненої Урядом Програми повоєнного відновлення України є її орієнтація на запозичений інтелектуальний капітал, що є визнанням нашої поразки у війні інтелектів,

Віце-прем'єру М.Федорову.

Шановний Михайле Альбертовичу!

Основним недоліком оприлюдненої Урядом Програми повоєнного відновлення України є її орієнтація на запозичений інтелектуальний капітал, що є визнанням нашої поразки у війні інтелектів,  та відсутність стимулювання відновлення власного інтелекту наших професіоналів. Відродження та сталий розвиток країни неможливі без вирішення завдання реіндустріалізації. Програна поки що нами війна інтелектів (про неї - серія 8 постів за адресою https://blog.liga.net/user/vzadorskiy/profile) є однією з найважливіших  проблем, насамперед через необхідність розвитку середнього та малого товаровиробничого бізнесу , який не може бути неінноваційним. Вихід один – треба займатися розвитком творчих здібностей молоді, за якою майбутнє країні.

Винахідниками не народжуються, ними стають внаслідок освіти. Це розуміють у багатьох країнах світу. У США для цього створили мережу шкіл навчання винахідництву, у Китаї - урядову програму "1000 талантів". У нас хочу звернути Вашу  увагу на позитивний досвід створення для молоді  принципово нової методики винахідництва, заснованої на серйозній теоретичній базі (теорія технічних систем, синергетика, інноваційний інжиніринг, диджиталізація, інженерно – технологічний бізнес) та створення школи винахідництва для випускників одного з кращих ліцеїв  міста Дніпро (http://invest.ho.ua/Txt/algorithm.pdf).

Пропоную продовжити цю роботу в масштабах регіону чи країни в рамках Вашої програми Дія “Освіта”, використовуючи можливості центру Дистанційної освіти Українського Державного хіміко-технологічного університету, досвід співпраці з яким ми вже маємо. Нещодавно до університету приєднали ще 2 великі ВТНЗи і він став Університетом Науки та технологій. Створення школи винахідництва при ньому відразу підніме його рейтинг і може бути тиражовано в інших регіонах країни. Я з моїми учнями міг би допомогти в реалізації цього проекту в рамках нашого проекту створення руху людей похилого віку “Інтелектуальне волонтерство”.

Проф.В.Задорський

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]