Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.10.2016 20:42

Вибух системи

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нам навіюють, що електронна декларація є черговим «домашнім завданням», які так полюбляють «нарізати» Україні західні друзі.

Впровадження системи електронного декларування стало черговим фетишем влади, поруч з «безвізом», європейською інтеграцією, «реформою» судочинства та іншими беззмістовними гаслами.

Нас старанно переконують, що декларування статків можновладців в електронному вигляді стане критичним кроком в процесі рішучого подолання корупції в нашій державі. Нам навіюють, що електронна декларація є черговим «домашнім завданням», які так полюбляють «нарізати» Україні західні друзі.

Не будемо вдаватися у конспірологічні теорії. Адже дехто вважає, що пробуксовка проекту е-декларування може стати лише офіційним приводом для європейських партнерів відкласти рішення щодо безвізового режиму, а для української влади – аргументом виправдання власної безпорадності перед суспільством, якому «безвіз» було урочисто обіцяно ще два роки тому. Замислимося над іншим. Як довго наша влада буде недолугими піар акціями відволікати увагу громади від насправді кричущих проблем?

Яким чином, наприклад, введення візового режиму з Росією зможе запобігти проникненню військової техніки на територію окупованого Донбасу? Так само цікаво уявити, як агенти російської розвідки не зможуть правильно заповнити документи і отримають відмову у в’їзді до нашої держави ще на  етапі оформлення візи.

Питання риторичні. Та за ними проглядається непереборне бажання гнилої пострадянської системи змінити обличчя, форму, гасла, але любою ціною зберегти свою сутність.

Наша громадська організація має чітко виражене військово-патріотичне спрямування. Проте ми займаємося не пропагандою, а конкретними справами. У нашому активі – перші кроки зі створення національної гвардії, практична допомога бійцям і ветеранам АТО, вшанування пам’яті Героїв Крут тощо.

Проте ми чудово розуміємо, що першочерговим завданням з порятунку Української державності є запуск механізмів економічного зростання. Лише такий підхід дозволить нам вистояти у боротьбі з агресором та закласти підґрунтя для якісних змін суспільної свідомості громадян України.

Стратегія Нової Економічної Політики передбачає тривалий шлях у напрямі вибудови нової моделі відносин між владою, бізнесом та домогосподарствами. В центрі концепції НЕП знаходиться зміна філософії особистості, як кінцевого споживача і будівника комфортного для життя та усебічного розвитку індивідуальності середовища у гармонії з зовнішнім світом.

Але вже зараз владі слід невідкладно створити умови для життєдіяльності малого та середнього бізнесу – дослівно знести податкові, тарифні та корупційні бар’єри, котрі зв’язують будь-які паростки приватної підприємницької ініціативи.

На жаль, сьогодні ми не бачимо політичної волі до системних змін. Система пручається, не помічаючи власної агонії. Проте, час вже вичерпано. Судячи з усього, нездатність існуючої системи до еволюційної трансформації може призвести до її драматичного самознищення. Цей вибух буде гучним та руйнівним. Але паростки нового життя зможуть пробитися на світло лише через її уламки.

 

 

Володимир ВОЛКОВ

Голова Української військової організації «СПАС-23»

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]