Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.09.2023 21:33

Як рашисти та їх технологи організували фейкові вибори в Україні

Народний депутат України IX скликання (МФО "Розумна політика")

Аналітикам вдалося зібрати великий масив інформації про організаторів та учасників псевдовиборів.

Проведені терористичною росією так звані "вибори" на тимчасово окупованих українських територіях Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та Криму нічого спільного з демократичним волевиявленням не мають і є суцільним фарсом без будь-яких юридичних наслідків. кремль намагався створити пропагандистську картинку для внутрішнього "споживача" і фейковим голосуванням показати начебто тотальну підтримку українського населення провладних еліт колаборантів.

Аналітичним групам "Східної правозахисної групи" та "Інституту стратегічних досліджень та безпеки" вдалося зібрати великий масив інформації про організаторів та учасників псевдовиборів. А ще - встановити політтехнологічні прийоми, які рашисти використовували для того, щоб бодай якось "намалювати" собі бажаний результат.

Загалом на тимчасово окупованих територіях України для участі у незаконному "виборчому процесі" було висунуто 1 334 кандидати в "окупаційні ради" ("республіканські" та обласні), створено 96 муніципальних утворень, у яких "обиралися" 1820 депутатів. Аналітикам "СПГ" та "Інституту стратегічних досліджень та безпеки" вдалося встановити більшість з цих кандидатів по прізвищах - це велика робота, яка в подальшому стане в нагоді як доказова база злочинів рф, путінського режиму та його спільників.

Вдумайтеся у цифри: до виборчих комісій було залучено 21 939 членів, всього на всіх тимчасово окупованих територіях було висунуто у кандидати 9818 осіб! За даними дослідження, понад 40% з цих кандидатів є громадянами рф і ніколи не проживали на українських територіях, в яких проводилися так звані "вибори".

А ще росіяни вигадали нові "схематози" із фальсифікації явки та результатів фейкових "виборів". Для цього на тимчасово окупованих територіях України рф змінила внутрішнє законодавство про вибори. Одним із розробок політтехнологів кремля є так зване "попереднє голосування" як новий вид голосування. Попереднє або дострокове голосування було проведене дільничними виборчими комісіями в період з 30 серпня по 7 вересня 2023 року.

По суті відбулося банальне домальовування голосів у необхідній для окупантів кількості. Організація дострокового голосування передбачала можливість надрукувати стільки бюлетенів, скільки було потрібно на розсуд тої чи іншої "виборчої комісії".

Ще один спосіб фальсифікацій - "екстериторіальні виборчі дільниці" - збільшення кількості виборців на ТОТ України за рахунок тих українців, які виїхали, або були депортовані з українських територій в інші регіони рф.

Таким чином, результати фейкових виборів у виконанні рашистів - намальовані на коліні % підтримки, штучне завищення "явки виборців", примус місцевих жителів до голосування - як підкупом, так і під дулами автоматів, експлуатація дітей і працівників бюджетної сфери, різноманітні фальсифікації.

Зрозуміло, що все це дійство є злочинним за своїм змістом і ніколи жодною цивілізованою державою чи міжнародною організацією визнано не буде. Ба, більше: Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів держав світу не лише засудити цей фарс, але й запровадити додаткові санкції проти його організаторів та учасників. З боку самої України всі вони обовʼязково стануть обʼєктами кримінальних переслідувань.

Більш детально про всі подробиці чергового злочину рф на тимчасово окупованих територіях України під назвою "вибори" описано у звіті за цим посиланням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]