Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2024 13:35

Нова Наша Україна: революція чи еволюція, розвиток чи танок на граблях? Частина друга

Екснародний депутат України, професор кафедри політичних наук і права КНУБА, заслужений юрист України, доктор юридичних наук

Причини. Наслідки. Пропозиції.

НАСЛІДКИ

Гідність держави зрештою залежить

від гідності особистостей, які її створюють.

Дж. Міль

Отож, все це (що було описано у першій частині) має свій наслідок.

 Ми отримали послаблення нашої підтримки за кордоном. Ми отримали зменшення фінансування України у період війни. Ми отримали певну зневіру українців у можливості досягнення, бажаного для усіх, результату перемоги. Ми отримали таке нівелювання військової професії, що навіть у деяких містах військовослужбовців у військовій формі бояться пускати у громадський транспорт. Бо люди думають що це представники військкомату здійснюють рейди для того, щоб надати людям повістку і забрати непідготовлених в армію. Цю цинічну схему мобілізації могла придумати або психічно  хвора людина, або зрадник. Коли ворог лише тим московитам, які укладають новий контракт на війну - надає так звані підйомні у сумі декількох тисяч доларів, то в Україні військкомати здійснюють цивільне сафарі на чоловіче населення і отримують за це винагороду. А для того, щоб їм не били морди свої співгромадяни за таку фашистсько-поліцейську поведінку, їх з однієї області перекидають в іншу область для того, щоб їх ніхто не впізнав.  Виходить така собі ротація, але точно не на фронт.

Правоохоронна система взагалі втратила контроль над процесом боротьби із злочинністю. Слідкуючи за тим, що розповідають колеги адвокати, аж у холодний піт кидає. Кажуть, що жодної справи без хабаря у правоохоронних органах вирішити неможливо. Більш того зіштовхнувшись із несправедливістю, ставши потерпілим від злочину, українцю іноді ніде віднайти правди. Сотні тисяч українців обдурені  колцентрами та позбавлені засобів до існування. Це і пенсіонери, від імені яких набрали багато тисячні кредити, це і матері з дітьми, які позалишалися в Україні, а чоловіки яких воюють. На жаль вони усі опинились не захищеними перед криміналом, який здійснює оббирання багатостраждального українського народу.

Поруч із тим розквітає небаченими темпами наркобізнес в Україні. Синтетичні наркотики поширюються у школах, в університетах, військових частинах, в’язницях  і абсолютно ніякої протидії немає. Більш того у YouTube каналах є декілька десятків відео інтерв’ю публічних і не публічних осіб, які повністю розкривають систему нарко павутини в України, звинувачуючи найвищих посадових осіб нашої держави в, тому що вони «кришують» цей бізнес.

Поряд з цим стрімко зростає кількість наших українців, які втратили здоров’я від війни чи на війні.

Це і наші захисники та і мирне населення, які стали інвалідами, внаслідок збройної агресії російської федерації. За деякими даними зараз в Україні вже понад 10 відсотків населення від того, що є на сьогодні у нашій державі, які ще залишилися, вже є інвалідами. Натомість нашою державою абсолютно нічого не робиться для соціалізації таких людей, для психологічної, фізіологічної реабілітації, для створення робочих місць, для створення умов для того, щоб ці люди могли само реалізуватись. Можливості для ведення бізнесу та соціалізації після війни та каліцтв - абсолютно не створюються.

 Зате все це створює напругу у суспільстві, яка може мати незворотні наслідки. Усі ці дії і бездіяльність влади свідомо чи несвідомо породжують відчуття тотальної несправедливості для українців, тотального несприйняття влади, тотальної зневіри, що своєю чергою відображається негативно на їх психологічному стані і можливості розвиватися далі ефективно самостійно і розвивати державу.

На фоні цього, влада здійснює страшні, можна сказати незворотні, кроки які призводять до розбазарювання стратегічних запасів нашої нації. Це земля, це надра, це власність нашої держави, включаючи в тому числі і стратегічний запас нашого генетичного фонду. Як уже зазначалося, він нищиться на фронті ворогом, а серед мирного населення величезна частина витиснута і ворогом і своєю владою за кордон. Владою здійснюються максимальні заходи, щоб люди не поверталися до України. Абсолютно не створюються умови привабливі для того, щоб українці поверталися додому, а навпаки створюється нездорова обстановка психозу, криміналізації суспільства і тотально холодним, навіть просто ворожим, ставленням державних інституцій до власних громадян України. Чого тільки вартують неодноразові заклики представників влади не підтримувати українців за кордоном матеріально  і змушувати повертатися в Україну під обстріли! ВДУМАЙТЕСЬ У ЦЕ!!!

 Отакі дії влади послаблюють націю щодо спротиву перед зовнішнім ворогом, більш того - всі такі дії влади спрямовані на вирощення ворога внутрішнього. Це є бідність, це є криміналізація, це є наркоманія, які є абсолютно безкарними. Влада за безцінь продає залишки стратегічних підприємств, влада за безцінь роздає дозволи на користування надрами, влада абсолютно бездумно розпоряджається одвічним стратегічним запасом українців - землею. Не дивлячись на те, що Конституція України чітко визначає, що власником української землі виключно є народ України, а також у конституції записано, що народ України це громадяни України. Діюча влада повністю ігнорує ці приписи Конституції, натомість створює законодавство, яке дає можливість іноземцям купувати українську землю. Україна вже опинилася на 2-му місці у світі за кількістю іноземців які володіють українською землею.

Прикриваючись націоналістичними та патріотичними гаслами, діюча влада створює систему, за якої досить легко і далі буде можливим розбазарювати українську власність. Аргументуючи необхідність відновлення національної справедливості і підтримки етнічних українців, які або знаходяться на раніше окупованих територіях, або емігрували, ведуться розмови про подвійне громадянство. Але всі ці розмови про подвійне громадянство ведуться з єдиною метою  - надати юридичних можливостей та законних підстав отримувати українську землю не українцями у значних об’ємах. Бо ті механізми, що існують зараз, відведення величезних площ землі на українські юридичні особи, якими володіють іноземці - не є стовідсотково гарантованими і захищеними.

 А якщо вже земля буде оформлена на фізичну особу, то це право можна відстояти будь-коли і в будь-яких судах і в будь-якій країні.

Як приклад – повідомлення влади про переговори з державою Ізраїль щодо надання євреям українського громадянства. Але ж Ізраїль це етнічна держава виключно для євреїв по національності. І етнічний єврей по національності не може бути  одночасно і етнічним українцем по національності, який хоче відновити історичну справедливість. Він може бути громадянином України, а по національності євреєм. Але не етнічним українцем і українцем по національності.

Більш того, багато іноземних держав, де проживають українці по національності, про яких каже влада – сповідують єдине громадянство своєї країни.

В Україні нищиться патріотично активне населення, або їх змушують виїхати за кордон. Більш того, за кордоном створюють такі умови, щоб українці не могли там легально перебувати у системі координат взаємодії з Україною. Що я маю на увазі. Те, що кожен українець, який перебуває вимушено чи невимушено за кордоном, мусить бути на консульському обліку. Але натомість влада так страхає українців з одного боку і абсолютно неадекватно використовує дипломатичну консульську службу з іншого боку, що українці не можуть і не хочуть ставати на консульський облік. Ви запитайте для чого це владі. А для того,, що ці українці які перебувають за кордоном, не перебувають під впливом єдиного інформаційного зомбування тих співгромадян які залишилися в Україні. І можуть дивитися та аналізувати будь-яку інформацію, обговорювати безпосередньо у групах, у спільнотах  та ділитися, аналізувати і робити висновки у тому числі висновки колективні. І звичайно такі громадяни, які вільно отримують інформацію, будуть вільно робити вибір.

Вибір, реалізуючи своє право обиратися і бути обраним.

Тому і страхають українців чоловічого населення, та жіночого також, для того, щоб вони не ставали на консульський облік за кордоном. А якщо ти не стоїш на консульському обліку за кордоном, то згідно діючого законодавства, проголосувати ти не зможеш, навіть незважаючи якщо вистоїш кілометрові черги. Більш того, ще створюють умови, коли українці не зможуть поновити ні внутрішній паспорт, ні закордонний паспорт. Знову ж таки, не маючи закордонного паспорта ти відповідно не зможеш проголосувати навіть якщо такі умови будуть створені юридично. Фактично українців змушують відмовитися від свого громадянства. А питання виборів є досить важливими.

Бо саме право обирати і бути обраними,  періодичність і вільність виборів є найвищим мірилом демократії. І як буде виглядати Україна на міжнародній арені, коли Володимир путін проведе вибори переобереться, а українських виборів президента і парламенту не буде? Та більш того, не буде пояснення ні суспільству, ні нашим партнером чому таких виборів не відбулося. Натомість це дає можливість країні агресору та її союзником ставити питання про не легітимність української влади, натякаючи навіть на її авторитарність яка зараз дійсно проявляється у діях нинішньої влади.

Під сумнів підпадають юридичні оформлення, від імені держави Україна, наших євроатлантичних прагнень, за умови сумнівної легітимності Президента і Парламенту!

За умови, що в Україні не було війни або хоча б такого масштабного вторгнення, я впевнений на 100 відсотків, що був би вже майдан із активним опором представникам влади громадянським суспільством. Але цього немає і не тому, що громадяни не хочуть вийти, чи не можуть, чи бояться. Ні, громадяни розуміють, що зараз провести революцію це розірвати країну, це дати можливість використати цю ситуацію  ворогу і розділити Україну. Це українці, на відміну від влади, розуміють.

Тиранія виростає із демократії. Інакше кажучи, із крайньої свободи виникає найбільше і найжорстокіше рабство.

Платон

ЧАСТИНА ТРЕТЯ – ЗГОДОМ.

Частина перша - Нова Наша Україна: революція чи еволюція, розвиток чи танок на граблях? - Валерій Карпунцов / ЛІГА.Блоги - LIGA

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]