Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Присвячую для тих хто опустив руки і не знає, як зібрати перелік документів

Нижче буде описано дієвий механізм отримання документів, в ситуації коли військовому сказали: "А ми не знаємо, де ви воювали. По Вам документів ніяких не має. Шукайте у своїх командирів".

Для тих хто був, той зрозуміє, а для тих хто не бачив і не чув, стаття буде лише набором тексту.

Розчарований військовий, може побачити потрібну інформацію пов'язану з його проблемою. Саме цей тернистий шлях можна пройти військовому за допомогою цієї статі, який "осилив" самостійно адвокат.

Відсутні документи щодо отримання УБД? Не знаєте, як зібрати і де взяти? Офіцери Вас не розуміють?

Покроково буде розглянуто приклад життєвої ситуації: коли військові проходили службу в одній частині, згодом переведені в іншу, а з другої частини переведені в третю частину.

Водночас, усі документи щодо безпосередньої участі у виконанні завдань знаходились в першій військовій частині, яка на жаль розформована. Офіцери не знають і не володіють, як розв'язувати це СКЛАДНЕ питання, яке не становить СУСПІЛЬНОГО інтересу для держави. 

1 - етап. Відриваємо ЗАКОН "Про звернення громадян", читаємо і складаємо самостійно звернення до Галузевого державного архіву Міністерства оборони України, який знаходиться за адресою:  Київ, вул. Бориспільська, 16. 

 Ви очікуєте взяти мобільний і набрати телефони за наступним посиланням?

Розчарую читача, дзвонив принципово - МІСЯЦЬ, телефона ніхто не бере. Проте нічого, НИЖЧЕ буде надано вичерпну інформацію для кожного, хто вирішить самостійно вирішувати свою проблему.

Зразок прохальної частини!!!

Зокрема, прошу Вас надати інформацію та документи, які необхідні для вирішення питання, а саме:

1. Надати довідку про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

2. Витяги (копії) бойових донесень.

3. Витяги (копії) з журналів бойових дій (оперативних завдань, ведення оперативної обстановки).

4. Витяги (копії) з вахтових журналів.

5. Копії польотних листів.

6. Копії матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, контузій, каліцтв.

7. Вказати діючі контакти, на які працівники Галузевого державного архіву Міністерства оборони України відповідають на тел. дзвінки?

8. Прийомні дні Галузевого державного архіву Міністерства оборони України?

9. Вказати уповноважених осіб з якими можливо здійснити дзвінок по телефону?

2 - етап. Відправляємо листа із переліком інформації на наступні електронні пошти:

[email protected] – для здійснення виключно службового листування з Галузевим державним архівом Міністерства оборони України (далі – ГДА Міноборони);

[email protected] – для запитів на інформацію з метою отримання архівних довідок, витягів, копій тощо у ГДА Міноборони;

[email protected] – для запитів на інформацію з метою отримання архівних довідок, витягів, копій тощо у Львівському територіальному архівному відділі ГДА Міноборони;

о[email protected] – для запитів на інформацію з метою отримання архівних довідок, витягів, копій тощо в Одеському територіальному архівному відділі ГДА Міноборони;

3 - етап. Очікуємо орієнтовно 30 днів для тих, хто не має досвіду і 15 днів, хто має досвід плавати в просторах нашого ЗАКОНУ. 

4 - етап. На визначену дату, Вам буде надано можливість отримати документи, які надалі Ви подаєте в РТЦК або військову частину із позитивним вирішенням складного питання.

Додатково від себе. Діючі  контакти вище описаної установи - 044 566 33 47 або  044 566 15 84.

Отримати документи можна лише в понеділок і четвер — з 10 до 16-30. П'ятниця з 10 до 13-00.

Той хто очікує швидкого вирішення проблеми, обласними РТЦК вашого питання щодо пошуку документів в архіві. Розчарую, чекати будете роками. Для більшості військових в РТЦК заготовлені шаблони відповіді для таких, як Ви. Тому беремо ініціативу в руки і робимо кроки на зустріч боротьбі з системою, маючи на озброєння інформацію, яка вирішить вашу проблему.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]