Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.12.2015 11:55

Антикорупційний форум - почнемо з себе

Президент асоціації «Приватні інвестори України»

Питання в тому буде цей форум початком об'єднання суспільства для боротьби з корупцією чи буде використаний для пропаганди певних політичних сил ... Одне зрозуміло, зараз кожен на своєму місці повинен робити все що може починаючи від протесту проти поборів

Відвідав вчора антикорупційний форум у Києві. У суспільстві серйозно назріло питання боротьби корупцією. Як один з доказів, той факт що організатори за 5 днів зуміли зібрати близько 5000 активістів з усієї України, а на організацію форуму за кілька днів українці добровільно пожертвували близько мільйона гривень.

Питання в тому буде цей форум початком об'єднання суспільства для боротьби з корупцією чи буде використаний для пропаганди певних політичних сил ... Одне зрозуміло, зараз кожен на своєму місці повинен робити все що може починаючи від протесту проти поборів у дитячих садках і закінчуючи розкриттям корупційних схем в системі управління державними підприємствами.

На мою думку, серйозним ударом по корупції буде обмеження доступу до фінансових ресурсів, які постійно підживлюють і мотивують корупціонерів на нові злочини. Це в першу чергу бюджетні кошти та кошти міжнародної фінансової допомоги. Потрібно зупинити розпил бюджетів та грантів.

Друга серйозна проблема це рейдерські захоплення підприємств за участю чиновників самого вищого рівня. Як приклад - спроба рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики, організованою групою нардепів разом з міністром юстиції. За даним фактом зараз проводиться розслідування Національним антикорупційним бюро.

Ще один серйозний виклик пов'язаний з тим що самі корупціонери будуть прагне очолити рух з очищення влади, це вже можна спостерігати за активністю окремих політиків і кишенькових громадських організацій.

Безсумнівно, позитивним від форуму була можливість підтримки контактів і нові знайомства з однодумцями, яким не байдужа доля країни і які готові протистояти беззаконню.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]