Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2011 14:30

Як виглядають реформи…

Директор Сумського центру досліджень місцевого розвитку

Днями Сумщину відвідав Президент Віктор Янукович. Цікаво, що в рамках візиту не проводилися абстрактні наради з глобальної проблематики, а відвідувалися конкретні об’єкти, створені відповідно до президентської програми реформ.

Іншими словами, Президент України міг побачити приклади того, як плани перетворюються на реальні соціальні об’єкти, робочі місця та бізнес-проекти. Бо як оцінити ефективність цих реформ, якщо не побачити їх результат?

Один приклад. Приїзд до Сумського Кадетського корпусу і безпосереднє спілкування з юними військовими ліцеїстами і батьками найкраще показали Главі держави, чому його Указ про відродження цього славетного закладу зустрів таку підтримку і вдячність з боку сумської громади. Президент побачив сотні юнаків, для яких його рішення відкрило шлях у гідне майбутнє.

Таким же живим прикладом здійснення реформ став відбудований обласний Театр юного глядача. Тобто, в нашому регіоні Президент міг побачити реальне втілення в життя своєї програми, і, що дуже важливо, поспілкуватися з простими людьми, для яких, власне, і здійснюються реформи.

Інша показова, як на мне, річ: саме на Сумщині Віктор Янукович підтвердив курс на захист вітчизняного товаровиробника. Не секрет, що Президент серйозно ставить перед органами влади завдання створити гідні умови для розвитку промисловості, ведення бізнесу, залучення інвестицій. Виконуючи це завдання, Юрій Чмирь на Сумщині запровадив механізм єдиного інвестиційного вікна і зняття бюрократичних обмежень для підприємців. Про це я докладно розповідав у попередніх записах. В результаті, в Тростянці Глава держави міг побачити, як на місці минулорічного пустиря сьогодні відкривається потужна виробнича лінія всесвітньо відомої кондитерської компанії «Крафт Фудз». А це – 40 мільйонів доларів інвестицій та 450 нових робочих місць.

Напевно, саме завдяки таким прикладам Президент на Сумщині наголосив, що ефективна співпраця держави з вітчизняним товаровиробником є, без перебільшення, захистом національних інтересів України.

Ясна річ, ніхто не говорить про інвестиційний рай чи регіон повного соціального достатку. Інакше це виглядало б, як показуха. Але вчитися треба на вдалих прикладах, поширювати в інших регіонах треба результативний досвід, справжні історії успіху. Ну, і не стояти на місці, за рецептом Михайла Бродського: «Рухайтесь! Рухайтесь швидше! Рухайтесь ще швидше!».

Теги: реформи
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]