Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2024 13:21

Майбутнє ритейлу: технології та інновації

Консул Держави Ізраїль у Західному Регіоні

Ритейл, як сфера торгівлі товарами та послугами, зазнає значних змін, ставши важливою частиною глобального економічного ландшафту.

Сучасні операції розгортаються через різноманітні канали розподілу в різноманітних галузях, таких як харчові продукти, автомобілі, одяг та електроніка. 

Хоча традиційна фізична торгівля залишається основним каналом, форми нефізичного ритейлу набирають популярності. Онлайн-торгівля або електронна комерція завойовують частку ринку у багатьох світових економіках. 

Багато роздрібних компаній впроваджують стратегію омніканальності, спрямовану на інтеграцію офлайн і онлайн каналів.

Це лише частина трансформацій, які відбуваються у ритейлі. Розглянемо ключові зміни.

Розвиток роздрібного ринку в цифрах

За даними Statista, 2022 році глобальний роздрібний ринок здійснив продажі на суму понад 27 трильйонів доларів США, з прогнозом досягти понад 30 трильйонів доларів США до 2024 року.

 

Сполучені Штати, батьківщина трьох найбільших роздрібних компаній світу - Walmart, Amazon і Costco, у 2022 році здобули дохід понад 7 трільйонів доларів США. Ще один гігантський ринок - Китай, досяг доходу в розмірі 14,81 трільйона юанів, або приблизно 2 трільйони доларів США у 2021 році. 

У Європі Велика Британія та Німеччина є двома найбільшими роздрібними ринками, де роздрібні продажі у 2022 році становили понад 495 мільярдів фунтів стерлінгів та 632 мільярди євро відповідно. 

Український ринок, попри труднощі, викликані повномасштабним вторгненням, також стабілізувався майже до довоєнного рівня та демонструє зріст. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. 

Тенденції глобального ринку ритейлу

Роздрібна галузь успішно використовує технології в операціях магазинів, логістиці, взаємодії з клієнтами та аналізі споживачів. Інтеграція технологій стає основним пріоритетом для роздрібних керівників по всьому світу. 

Персоналізований досвід клієнта та видимість запасів визначають напрямки роботи для більш як половини роздрібників. Зросли інтерес індустрії до новітніх технологій, зокрема штучного інтелекту (ШІ). Керівники роздрібних компаній вивчають використання потужності ШІ у своїх операціях.

Майбутнє роздрібу передбачає ще глибше впровадження технологій для створення ефективних та зручних для споживачів рішень. 

Очікується, що омніканальний підхід стане стандартом, де користувачі можуть взаємодіяти з брендом як офлайн, так і онлайн, незалежно від місця знаходження. Персоналізація та аналітика для вдосконалення споживчого досвіду стануть ще більш ключовими факторами успіху.

Також, майбутнє роздрібного бізнесу неможливе без стрімкого впровадження технологій. Персоналізовані технології, ШІ та розумна аналітика піднімуть роздріб на новий рівень зручності для споживачів. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]