Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2016 09:15

ПДВ в Україні… Бути чи не бути?? Ось у чому питання...

Адвокат, керуючий партнер Femida Legal Association

Ви думали в казку потрапили? Та ні, в життя "вляпались"!!!

16 листопада 2016 року, у ВРУ група народних депутатів зареєструвала законопроект № 5401 “Про скасування в Україні податку на додану вартість”... Сам по собі , даний законопроект складається з 2-х статей: перша говорить проте що,  термін  - податок на додану вартість вживається в значенні ПКУ; а друга, що з 1 січня 2017 року в Україні скасовується податок на додану вартість.

17 листопада даний законопроект був направлений до комітету... і, поки його сліди губляться в кулуарах ВРУ....

Спори щодо того, чи потрібен Україні ПДВ точаться не один рік.., але в те що його скасують мало хто вірить. Отже, чи проголосують за законопроект № 5401., та чи скасують ПДВ в Україні???

Напевно що ні!!!

По-перше: з понад 200-т країн світу ПДВ відсутне у менш ніж 10 %... Це зокрема такі країни як, Сполучені Штати Америки, Австралія, Макао..., та за деякими данними Гонконг .

По-друге: Україна взяла курс на ЄС… А там цей податок існує, і якщо Україна від нього відмовиться , це може ускладнити і без того нелегкі економічні відносини… І хоча Єврокомісія визнає, що навіть у самому ЄС з ПДВ не все так райдужно (наприклад втрати країн ЄС за 2014 рік за приблизними підрахунками становили 160 млрд. є вро), але скасовувати його не поспішають, а навпаки шукають механізми бороться зі схемами мінімізації.

По-третє, хочемо ми те визнавати, чи не хочемо, але левову частку надходжень до Державного бюджету складає саме ПДВ.

По-четверте, даний законопроект не пропонує, за рахунок яких надходжень, мають бути перекриті втрати від скасування ПДВ.

І нареші, сама концепція податково ї реформи, яка вже не один рік обговорюється в Україні.., а  новий ПКУ який нам готує ВРУ під ялинку НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ СКАСУВАННЯ ПДВ!!

Отже, ПДВ в Україні бути! Тож не тішимо себе ілюзіями! Читаємо уважно ПКУ та використовуємо законні методи оптимізації не лише ПДВ…, але й інших податків!!! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]