Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2017 12:06

«Біофарма»: Мрії не горять!

Президент компанії "Біофарма", голова Ради директорів групи компаній "Трібо"

Пожежа на нашому заводі у Білій Церкві дала ще один привід переосмислити те, чим займаємося, і ще більше впевнитись у тому, що все, що ми робимо, – це важливо. Наші мрії – правильні, і ми продовжуємо втілювати їх у життя. Тому окреслю три найважливіші та а

Як відомо, не буває великих справ без великих труднощів. Але ми переконались, що будь-яка перешкода долається наполегливістю і робить нас сильнішими. Пожежа на нашому заводі у Білій Церкві дала ще один привід переосмислити те, чим займаємося, і ще більше впевнитись у тому, що все, що ми робимо, – це важливо. Наші мрії – правильні, і ми продовжуємо втілювати їх у життя. Тому окреслю три найважливіші та амбітні мрії нашої компанії, які, я переконаний, стануть реальністю.


Мрія № 1: вирішити за 10 років проблему гемофілії в Україні

Хто не чув, це страшна хвороба. Навіть медики найбільше бояться брати «по швидкій» хворих-гемофіликів, бо найменший поріз і відсутність дорогих ліків на той момент у лікарні – це смерть і погані показники для лікарні.

Офіційно в Україні понад 2500 тисяч хворих на гемофілію, які приречені на інвалідний образ життя. Гемофілія - генетичне захворювання, пов'язане з порушенням згортання крові. Навіть незначна травма для таких хворих може стати смертельною. Серед них – біля 600 дітей. Вони не можуть, як звичайні діти, бігати, грати в рухливі ігри, користуватися громадським транспортом тощо, бо завжди є ризик травмуватися. Проте, їхні однолітки у європейських країнах ведуть нормальний спосіб життя, отримують освіту, професію — адекватне лікування допомагає їм забути про своє захворювання і дожити до старості.

Тож наша мета – дати такий шанс і українцям. І ми наполегливо працюємо над її досягненням: вже у наступному році запускаємо новий, потужний, надсучасний фракціонатор плазми крові, який дозволить забезпечити Україну препаратами згортання крові. Подібного обладнання немає не лише в Україні, а і в жодній іншій країні на пострадянському просторі! 

Мрія №2: Дати шанс дітям

В Україні, в середньому, за рік проходять близько 350 тисяч пологів. За орієнтовною статистикою близько 4000 жінок стикаються з проблемою відторгнення плоду, який організм сприймає як антиген і виробляє відповідні антитіла проти нього. Якщо не проводити вчасної терапії, резус-негативні жінки при наступних вагітностях можуть втратити дитину. В подальшому перед ними може стати питання можливості народжувати дітей.

Якщо взяти до уваги, що, в середньому, кожна із цих 4000 жінок могла би народити по 2 дитини, то за 25 років вийде 200 000 дітей. Це населення міста Біла Церква! Для профілактики резус-конфлікту жінкам з негативним резус-фактором потрібно вводити препарат імуноглобуліну у період з 28-32 тиждень вагітності, а також протягом 72 годин після пологів, аборту, викидня або кровотечі. У «Біофарми» є препарат, у даному випадку «Імуноглобулін антирезус», який дасть шанс зберегти дитину і не втратити за 25 років потенційне місто… Ми можемо дати шанс дітям!

  Мрія № 3: Зупинити епідемії

Україна продовжує потерпати від епідемії СНІДу та неоголошеної епідемії вірусних гепатитів. Міжнародні організації вже кілька років констатують, що наша країна посідає перше місце в Європі за темпами поширення гепатиту С, одного з найнебезпечніших вірусних захворювань у світі. За оцінками фахівців, концентрована стадія епідемії вірусного гепатиту С вже виходить за межі груп ризику (скажімо, наркозалежних) і починає поширюватися на звичайних людей. Глобально ця проблема полягає в наркоманії, але ми тут не можемо нічого зробити. Це відповідальність держави, уряд якої не поспішає витрачати кошти на вирішення проблеми.

Потенційний ризик зараження несе в собі переливання крові. Але ми можемо допомогти вирішити цю проблему, побудувавши нові сучасні центри служби крові. В 2015 р. була проведена реконструкція Сумського обласного Центру служби крові. В модернізацію та сучасне оснащення центру вклали більше 2,5 млн. доларів США. Завдяки цьому Суми мають найсучасніший центр, який забезпечує найвищий рівень безпеки донорів і реципієнтів. В центрі встановили новітнє обладнання, що відповідає основним світовим вимогам в галузі охорони здоров'я, яке дозволяє збирати понад 30 000 літрів плазми щороку. Вся плазма проходить перевірку на біохімічні та інфекційні маркери на високотехнологічному автоматизованому діагностичному обладнанні. Цього року відкрили філії Центру в Шостці і в Ромнах. Моя мрія, щоб такі центри крові з’явились в кожному обласному центрі України.

Ми не просимо нічиєї допомоги: ані Уряду, ані Мінохорони здоров’я. Ми не стогнемо і не мігруємо за кордон. В Україні живе моя родина і навчаються троє моїх дітей. І я просто хочу закатати рукава і взятися вирішувати ці задачі, втілювати в життя ці мрії. Бо я знаю, що вони – реальні!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]