Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2010 09:31

ЖКГ і передвиборчий PR

Засновник групи компаній "Укртепло"

Схоже на те, що тема житлово-комунального господарства знову буде однією з основних під час виборчих перегонів. Головне завдання для влади – переконати, що після підняття тарифів на житлово-комунальні послуги зросте і якість цих послуг. Причому не в далеко

Схоже на те, що тема житлово-комунального господарства знову буде однією з основних під час виборчих перегонів. Головне завдання для влади – переконати, що після підняття тарифів на житлово-комунальні послуги зросте і якість цих послуг. Причому не в далекому майбутньому, а на наступний день. Ті, хто поза владою, будуть намагатися донести інформацію, що ціни повернуться на той самий рівень, потрібно лише «правильно» проголосувати. Як ми бачимо, вже сьогодні подаються позови в суд, оприлюднюються «гучні» заяви. І чим ближче до опалювального сезону, тим різноманітнішим ставатиме арсенал політиків в цій інформаційній війні.  

Я не беруся прогнозувати, хто найкраще розіграє карту ЖКГ цією осінню. Сподіваюся, хоча б в довгостроковій перспективі виграють політики і управлінці, які розпочнуть і доведуть до логічного завершення реформи в житлово-комунальному господарстві. А не ті, хто голосніше про ці реформи буде кричати.

В такій ситуації, людям потрібно більше уваги звертати на факти.

Факт №1: уряд Тимошенко обіцяв МВФ підвищити цін на газ для населення ще осінню 2009 року. Планувалося підвищення на 20% з 1 вересня 2009 року і на 20% щоквартально, починаючи з січня 2010 року. Проте рішення так і не було реалізовано, в тому числі з огляду на початок передвиборчої кампанії.

Факт №2: в обмін на продовження терміну оренди Чорноморського флоту РФ в Севастополі, Росія надала скидку на газ для України. Представники влади відразу заявили, що ця угода дозволить не підвищувати ціни на газ. Було це в квітні 2010 року.

Факт №3: нова влада заявляє про «розмороження» реформ в ЖКГ. За оцінками чинного тоді міністра ЖКГ Олександра Попова, на реформи в житлово-комунальному господарстві в 2010 році буде виділено від 1,1 млрд. грн. до 2,5 млрд. грн. В результаті липневого секвестру бюджету з 1,1 млрд. грн. на ЖКГ залишилося лише 500 млн. грн.

Далі буде.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]