Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.05.2015 13:01

Україна напередодні…

Журналіст, громадський діяч

Влада говорить про необхідність постійного піклування про ветеранів війни, учасників визвольного руху та жертв нацизму, але забуває про учасників теперішньої війни на сході України, ліквідовуючи добровольчі батальйони і не виплачуючи допомоги сім’ям загиб

Усі події минулого тижня навантажили стільки думок, що важко було впорядкувати їх. Насправді, тиждень, що минає дав масу приводів для роздумів щодо майбутнього України.

Все почалося з підготовки до святкування 70-ліття завершення ВВВ та передбачення задумів Путіна. Усі гадали, чи буде загострення ситуації на сході, чи почне Путін повномасштабну війну, чи чекатиме завершення «всеросійського екстазу», а вже потім, як у випадку із завершенням олімпіади «Сочі - 2014» - почне «собирать земли» руками зелених чоловічків.

Наступна подія - Саміт Україна – ЄС. Попри стриману критику аналітиків, цей захід дав нам надію, що економічна частина Угоди про асоціацію Україна – ЄС, на підтримку якої почався Майдан у листопаді 2013 року, таки вступить в силу з 1 січня 2016 року.  І так виглядає, що забаганки Росії щодо зупинки процесу євроінтеграції України будуть проігноровані європейськими лідерами.

Далі  донорська конференція  з міжнародної підтримки України, яка завершилася нічим. Зокрема, за словами прем’єра Арсенія Яценюка, Греція отримала 300 мільярдів доларів допомоги, хоча там «немає війни, немає російських танків, а греки не борються з ядерною державою». Україна отримала лише 30 мільярдів доларів у рамках загальної підтримки МВФ та від країн «Групи семи». Донори відповіли: спочатку реформи, а потім гроші.

Ну і, на завершення міжнародних  подій на передодні 9 травня - «рятувальна операція Шкіряка», який перебуваючи на посаді  в.о. глави Державної служби з надзвичайних ситуацій, в умовах загоряння лісів під Чорнобилем і  проведення АТО, сам особисто вилетів у Непал, щоб врятувати 80 українців від стихії. Врешті, він створив надзвичайну ситуацію в Індії,  з якої прийшлося рятувати і його самого. І велике щастя, що евакуація наших громадян не потребувала оперативного реагування, а то б загинули усі, хто тиждень чекав «зоряного рятувальника».

З внутрішньополітичних очікувань змушують замислитися заяви різних високопосадовців щодо активізації диверсійно - терористичної активності . Очільники МВС хвилюються за провокації на 9 травня. Навіть наш Президент висунув ультиматум,  так званим, але офіційно не визнаним терористичним організаціям  ДНР і ЛНР, а його представник Л.Кучма навіть встиг провести з ними переговори. Примітно, що попри те, що на 9 травня очікуються провокації з використанням  символіки «колорадів»  і комуністів, законопроект  «Про  засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки », який був ухвалений ВР ще 11 квітня досі не підписаний Петром Порошенком і не вступив у силу. Очевидно, що комуністи і проросійські сили користуючись такою можливістю провокуватимуть українців  радянсько-комуністичною символікою завтра з повною силою.  І не важко передбачити, що якийсь воїн АТО, який на війні захищав Україну ціною свого життя,  надивившись по телебаченню сюжетів про, начебто, заборону червоних прапорів кинеться виконувати ще не підписаний закон! Напевно, «міліція з народом» такого захисника України затримає за організацію «беспорядков» і припинить «безчинства».

До речі, про бійців АТО! А.Яценюк ініціював прийняття Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років». Того ж 11 квітня народні депутати прийняли його. Але, якось виглядає не добре, коли Уряд ініціює: « необхідність постійного піклування про ветеранів війни, учасників визвольного руху та жертв нацизму», але  забуває про учасників сучасної війни на сході України, ліквідовуючи добровольчі батальйони і не виплачуючи допомоги сім’ям загиблих у теперішній війні!?

«Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]