Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.05.2019 12:28

Відчайдушно готуються до паспортів РФ

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Я у свій час написав пару текстів про проблеми набуття і припинення громадянства.

Я у свій час написав пару текстів про проблеми набуття і припинення громадянства.

Президент Порошенко пропонує Верховній Раді…

Знову про громадянство…

В мережі пишуть, “В ОРЛО відчайдушно готуються до паспортів РФ”, а тому є нагода ще раз звернути увагу на положення чинних законів України.

Відповідно до статті 4 Конституції, Україні існує єдине громадянство. 

Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом.

Відповідно до статті 25  Конституції, громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство.

Відповідно до статті 106  Конституці, Президент України приймає рішення про прийняття до громадянства України та припинення громадянства України.

Відповідно до статті 19 Закону “Про громадянство України”  підставою для втрати громадянства України є добровільне набуття повнолітнім громадянином України громадянства іншої держави.

Добровільним набуттям громадянства іншої держави вважаються всі випадки, коли громадянин України для набуття громадянства іншої держави повинен був звертатися із заявою чи клопотанням про таке набуття відповідно до порядку, встановленого національним законодавством держави, громадянство якої набуто.

Тут слід нагадати,що  мови про автоматичне набуття громадянства РФ не йде,  наші співгромадяни, які “відчайдушно готуються до паспортів РФ”,  якраз і повинні будуть  подати заяву про прийняття у громадянство РФ, а потім ще й скласти присягу громадянина РФ.

А тому будуть наявні законні підстави для втрати цими особами громадянства України.

І новообраному Президенту України слід буде визначитися з оформленням випадків втрати громадянства України відповідними указами.

Адже повнолітні громадяни повинні відповідати за свій вибір, чи не так?

P.S. Хотів опублікувати цей текст ще кілька днів тому на блозі УП, але чомусь відсутій доступ, на електронні листи редакція не відповідає.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]