Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.03.2024 11:36

Ціни на оренду та продаж житла в Одесі знизились на 10-15%

Засновник Investment Development Property (IDP)

Регулярні атаки дронами та ракетами призвели до падіння цін на житлову нерухомість Одеси на 10-15% порівняно з минулим роком.

Люди виїжджають із міста, зростає кількість тих, хто не планує повертатись. Переселенців, на відміну від Києва, Львова чи Ужгорода, в Одесі небагато.  

Попит на нерухомість – оренду чи покупку – в Одесі зараз в декілька разів нижчий порівняно із довоєнним періодом. Тому власники житла вимушені знижувати ціни. Зараз орендувати квартиру площею 20-25 кв м в центральній частині Одеси можна за 5-6 тис. грн на місяць. Більше за площею житло коштує від 8 тис. грн на місяць, майже удвічі дешевше, аніж у Львові.

Квартири в новобудовах здаються в оренду за 12-13 тис. грн на місяць, але клієнтів цікавить житло тільки до 10 поверху. Вище ніхто не хоче селитись через вищі ризики обстрілів.

Ціни на продаж квартир в Одесі теж суттєво нижчі, аніж у Києві чи Львові. Малогабаритне житло площею 25 кв м зі старим ремонтом можна придбати за $15-16 тис. Більші обєкти коштуватимуть вже $25-30 тис., а в новобудовах стартують від $40-45 тис.

Деякі власники квартир можуть надавати додаткові знижки, у розмірі 10% реальним покупцям, однак масового падіння цін вже не буде. Бо це не вплине на купівельну спроможність – якщо немає бажаючих купувати квартири в Одесі через воєнні ризики, то ціна вже не грає першочергове значення.             

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]