Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.11.2011 15:28

Майбутні вибори – добровільне примушення до керованої демократії

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

В інституті Горшеніна 22 листопада 2011 року відбувся круглий стіл на тему «Якою буде Верховна Рада-2012?»

В інституті Горшеніна 22 листопада 2011 року відбувся круглий стіл на тему «Якою буде Верховна Рада-2012?»
Цього разу склад учасників був досить представницьким, практично всі учасники дискусії – народні депутати. Обговорення основних засад, та того, у який спосіб розроблявся і був прийнятий виборчий закон, пройшло достатньо толерантно, хоча градус розмови час від часу зростав.
Показовим видається той факт, що представники БЮТу Сергій Соболев та Партії регіонів Вадим Колесніченко практично говорили в унісон про «чудовий» закон, що ще раз підтверджує думку про кулуарну змову нардепів. Також фактично підтверджено тезу, що опозицію було залучено лише як ширму для створення ілюзії демократичності процесу. На запитання Ірини Геращенко чи було враховано думку Юлії Тимошено при голосуванні С. Соболев нічого зрозумілого відповісти так і не зумів, що може свідчити, що опозиції в парламенті вже не має.

Зважаючи на те, що не витримує жодної критики, як сама процедура прийняття виборчого закону, так і деякі норми, висновок можна зробити лише наступний – маніпулятивні виборчі технології стали ще більше витонченими. Об`єднання Партії регіонів, БЮТу та Фронту змін засвідчує, що відбувається тотальне примушення українців до керованої авторитарної демократії без права на власну думку.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]