Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.04.2016 10:25

Хто починає в кризу - має шанс виграти

Керуючий партнер консалтингової компанії «ACA Bureau»

До відкриття власної справи вісім років тому мене підштовхнула випадковість, збіг обставин. Розпочинати у кризу, з нуля, без співробітників і клієнтів було непросто, але...

Лінкедін нагадав, що нашій компанії вже 8 років! Спочатку відмахнулась, начебто немає у цьому нічого особливо цікавого та важливого. Але, з іншого боку, чому б і не згадати, як все починалось, подякувати всім, хто залишається з нами впродовж цих років.

До відкриття власної справи мене підштовхнула випадковість, збіг обставин: з’явилася ідея, і ми втілили її у життя. Компанія була створена, як кажуть, «з нуля», з чистої сторінки: жодного співробітника, жодного клієнта, нічого, крім ентузіазму та бажання діяти, працювати на себе. Поступово з’явились і професійна команда, і віддані клієнти, компанія заробила певну ділову репутацію.

Наприкінці 2008 року розпочалась економічна криза, потім ще одна, але ми без особливих втрат пережили їх, стали сильнішими. Ми бачили результати та рухались далі. Допомогло, перш за все те, що на ринку була лише обмежена кількість компаній, що пропонували подібні фінансові послуги. Крім того, на фоні кризи в Україну активно заходили нерезиденти, деякі з яких і стали нашими клієнтами.

Головним досягненням минулих років вважаю те, що ми розпочали працювати без жодного замовлення, а сьогодні нашими послугами користуються близько сотні компаній, які нам довіряють, – для нас це найвища нагорода.

Наші пріоритети у роботі – професіоналізм, порядність, чесність у ставленні до клієнтів. У власному бізнесі ти не маєш права застоюватись на одному місці – це означає необхідність не лише постійного розвитку компанії, але й щоденну самоосвіту.

Особистим досягненням вважаю те, що довела собі, що можу організувати та поєднати людей у команду, здатну працювати для досягнення одного результату. Залишатись допізна, якщо це необхідно, вправлятися з будь-якими завданнями, разом радіти успіхам компанії. Власна справа – це велика відповідальність і перед собою, і перед колегами, і перед замовниками. Пишаюсь, що за весь час роботи компанії ми не маємо жодного негативного відгуку ні від клієнтів, ні від співробітників.

У чому секрет успіху? На мою думку, головне - це позитив у ставленні до своєї роботи. Саме позитивне мислення дає можливість отримати унікальний досвід та побачити перспективи у будь-який ситуації.

Але ж ми не збираємося зупинятися на досягнутому, у компанії багато планів на майбутнє. Перш за все, це розширення, як горизонтальне, так і вертикальне: в плані збільшення клієнтської бази і в плані розвитку нових видів діяльності.

Також хочеться спробувати себе в зовсім іншому бізнесі. Час покаже, але ми обов’язково будемо рухатись далі – вперед і вгору.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]