Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.04.2012 19:24

Принцип "людяності" в мотивувальній частині рішення суду

Експертка та тренерка з питань ґендерної рівності та недискримінації, голова ГО "Асоціація "Жінки в медіа"

Апеляційний суд м.Києва в мотивувальній частині рішення від 10.04.2012 року зазначив наступне. «…За таких обставин та виходячи з принципу законності, справедливості, людяності  колегія суддів вважає за необхідне скасувати рішення суду та ухвалити нове

Апеляційний суд м.Києва в мотивувальній частині рішення від 10.04.2012 року зазначив наступне. «…За таких обставин та виходячи з принципу законності, справедливості, людяності  колегія суддів вважає за необхідне скасувати рішення суду та ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги Особи_1 задовольнити…»

Вперше бачу, щоб судді виходили з принципу «людяності»…Звичайно, не в буквальному розумінні. Мова йде про процесуальне законодавство. Так є принцип «законності» та «обґрунтованості», що закріплені в ст.213 ЦПК. Крім того, ще інколи судді в своїх рішеннях пишуть принцип «справедливості» та принцип «розумності».

Але що означає принцип «людяності»? Яким чином він закріплений процесуально? 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]