Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Гроші – це енергетична субстанція, яка циркулює поміж різних суб’єктів, час від часу змінюючи свою форму.

267.jpg

Філософія податків

Гроші – це енергетична субстанція, яка циркулює поміж різних суб’єктів, час від часу змінюючи свою форму. В залежності від того, якою енергією гроші наділяються протягом свого руху між суб’єктами  залежить їх подальша форма - чи конструктивна, чи деструктивна.

Податки – це особлива форма грошової енергії, протягом свого руху вони відраховуються з прибутків тих, хто їх породжує та заробляє. Головне, щоб ці відрахування проводились без породження негативної енергії, адже примусове протиправне нарахування може породити деструктивну форму грошової енергії.

Платник податків – має роль батьківства у формуванні податків. Він отримує додаткову вартість на свої товари (роботи, послуги), а відповідно додає (породжує) до частини зароблених коштів поняття - податок.

Адміністратор податків - орган державної влади відповідальний за ведення податкової та митної політики. Цей учасник функціонує тільки за рахунок тих коштів, які вже у вигляді податків надійшли до загальної грошової енергетичної маси (бюджету). Відповідно життєдіяльність цього учасника прямо пропорційно залежить від попереднього учасника, який породжує податки. Саме на адміністраторі лежить відповідальність за подальше позитивне породження енергії податків, оскільки маючи в своїх руках особливі функції: податкове адміністрування та податковий контроль, дуже легко перетворити позитивну енергію на деструктивну субстанцію, в результаті чого почнеться зворотній процес направлений на руйнування вже збудованого.

Розглянемо таку філософію на простих прикладах:

Приклад перший (просте коло).

Платник податків творить - породжує додану вартість (зароджується позитивна енергія).

Народження податків – платник податків самостійно визначає обсяги оподаткування, нараховані зобов’язання сплачує до бюджету (структурується позитивна енергія).

Кошти платника податків творять - вивільнені кошти (прибуток) розвивають існуючий бізнес платника податків (позитивна енергія розвивається).

Помноження грошової енергії - вивільнені кошти зумовлюють придбання нової доданої вартості, тобто сприяють збільшенню її маси (позитивна енергія набирає масу). 

Податки творять - суми коштів, що надійшли до бюджету розподіляються на функціонування та розвиток державних програм (позитивна енергія, як маса зароджує нове життя).

Податки підтримують - частина коштів іде на забезпечення діяльності державного апарату, який супроводжує адміністрування податків (позитивна енергія підтримує).

Приклад другий

Платник податків творить - породжує додану вартість (зароджується позитивна енергія).

Народження позитивних податків – платник податків самостійно визначає обсяги оподаткування, нараховані зобов’язання сплачує до бюджету (структурується позитивна енергія).

Зміна напрямку руху енергії - Державний контролер у сфері податків, неправомірно донараховує додаткову суму податків (структура позитивної енергії змінюється, формується деструкція).

Народження негативних податків (псевдоподаток) –  Державний контролер у сфері податків самостійно визначає обсяги оподаткування, нараховані зобов’язання вимагає сплатити до бюджету. Псевдоподаток - це негативна енергія, реальний податок не породжено, існує тільки його віртуальна форма (негативна енергія розвивається, формується негативна маса).

«Псевдоподаток» НЕ творить - суми нараховані коштів до бюджету не надходять, не розподіляються на функціонування та розвиток державних програм (негативна енергетична маса набирає силу).

Кошти платника податків НЕ творять - вивільнені кошти (прибуток) платник податків направляє на свій захист, не розвивається існуючий бізнес платника податків (негативна енергетична маса поглинає будь яке нове життя позитивної енергії).

Віртуальні війни – Державний контролер у сфері податків витрачає енергію на підтримання та стягнення породженого «псевдоподатку», для цього задіяні практичні підрозділи (податкового та митного аудиту, правової роботи, податкова міліція).

Платник податків захищається – не породжує позитивну енергію. Розвиток відсутній.

Висновок – позитивна енергія у вигляді сплаченого податку витрачена на боротьбу з негативною енергією (псевдоподатком).

Загальний Висновок:

Такий, на перший погляд, важкий для сприйняття опис взаємопов’язаних процесів насправді дає можливість зрозуміти філософію енергетики податків, яка полягає в наступному: правильна циркуляція грошової енергії сприяє відтворенню та зростанню.

Некоректний рух породжує віртуальний продукт (негативну енергію), яка заважає відтворенню і відповідно реальна енергія витрачається на поглинання віртуальної.    

П.С. ...?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]