Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.09.2023 13:53

Тарифи підвищували-підвищували, а монополістам все мало…

Експерт з питань соціальної політики

Народ планують ощасливити новим тарифом на електроенергію

Керівництво найбільшого виробника електроенергії «Енергоатом» скаржиться на народ України: мало платять! Керівники «Енергоатому» просять Уряд закласти до держбюджету наступного року 35 млрд грн на компенсацію ПСО (спецумови постачання електроенергії). І все ніби-то через низький тариф для населення та неплатежі.
Ой, не просто так голова парламентського енергокомітету Герус скаржився на тяжке життя, що підвищення тарифів не дало свого результату. Якщо не ближче до зими, то наступної весни народ можуть ощасливити і підвищити тариф на електроенергію вже до 3,5 грн/кВт! 35 млрд грн мають піти на потреби «Енергоатому», щоб сплатити компенсацію витрат компанії за постачання населенню електроенергії за пільговою ціною.
Проте, щодо самого «Енергоатому» також є питання. Тарифи на електрику підвищили, але військовою таємницею залишається собівартість виробництва електроенергії на АЕС? До війни собівартість становила 60 коп/кВт. Нині – можливо 90 коп., при цьому тариф на розподіл – близько 1,6 грн. Разом виходить не більше 2,5 грн/кВт... Тоді навіщо керівникам "Енергоатому" ще 35 млрд грн? Щоб купити яйця по 17 грн чи знову автобуси по 736 тисяч $ за одиницю?!
Під час війни грубою помилкою влади було підвищення тарифів на електроенергію для населення. Уряд погано працює з міжнародними фінансовими структурами щодо виділення допомоги на енергетику, щоб хоча б на час війни не вичавлювати із населення останні гроші…
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]