Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2024 18:17

Уряд США інвестує у водневу економіку 750 млн доларів

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

Сфера досліджень і розробок буде критично важливою для розвитку водневої економіки для комерційного розгортання

За повідомленням T&D World, Міністерство енергетики США (DOE) виділяє 750 мільйонів доларів на дослідження, розробки та фінансування пілотних проєктів для демонстраційних проєктів чистої водневої енергії.

Фінансування є першим етапом частини двопартійного закону про інфраструктуру в розмірі 1,5 мільярда доларів США, виділеного на вдосконалення технологій електролізу та покращення можливостей виробництва та переробки, згідно з релізом Міністерства енергетики.

За словами DOE, ця сфера досліджень і розробок буде критично важливою для розвитку водневої економіки для комерційного розгортання.

«Виробництво чистого водню з надлишку відновлюваної енергії забезпечує Америку ще одним неймовірно потужним паливом для багатьох різних застосувань, від використання з низьким рівнем викидів у будівництві та обробній промисловості до накопичення енергії та живлення наших автомобілів і вантажівок», — заявила міністр енергетики Дженніфер Ґренголм.

Закон про інфраструктуру дозволяє виділити приблизно 1 мільярд доларів на демонстрацію чистого водню, який використовує електроліз. Ще 500 мільйонів доларів виділено на пошук кращих процесів і технологій для розробки чистих водневих енергетичних систем.

Чистий водень може сприяти розширенню відновлюваної енергетики, забезпечуючи засоби для довготривалого зберігання енергії та забезпечуючи гнучкість і джерела доходу для виробництва чистої електроенергії, включаючи відновлювані джерела енергії, сучасні ядерні та інші програми.

Керовані Управлінням технологій водню та паливних елементів (HFTO) Міністерства енергетики, проєкти, що фінансуються за допомогою цієї можливості, спрямовані на усунення основних технічних бар’єрів для зниження витрат, які неможливо подолати лише масштабом. Міністерство енергетики також підтримує проєкти водневої енергетики за допомогою проєкту Hydrogen Hubs.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]