Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.03.2024 12:05

Маніфест Hydrogen Europe напередодні виборів до Європарламенту

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

Маніфест наголошує на перевагах здорового водневого сектору – більше робочих місць, глобальний розвиток і більше шляхів до декарбонізації

З 6 по 9 червня 2024 року громадяни 27 країн ЄС мають обрати своїх 720 представників до Європейського парламенту. Ми не повинні здаватися і переслідувати цілі Зеленої угоди, структуруючи водневий сектор, йдеться в тексті, призначеному для майбутніх обранців.

Хоча звіт Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) передбачає сплеск популярності ультраправих партій на наступних європейських виборах, згідно з бельгійською газетою Le Soir, Hydrogen Europe вирішив опублікувати маніфест на користь водню. У цьому 8-сторінковому тексті пояснюється, що, не будучи чудодійним рішенням, водень може зробити те, чого не може електрика, і має великий потенціал для розвитку промисловості та створення робочих місць, які інакше були б втрачені. Це також нагадує нам, що лише одне покоління відділяє нас від 2050 року, який є цільовою датою для досягнення вуглецевої нейтральності.

Ми також можемо прочитати, що Європа не єдина, хто почав декарбонізацію за допомогою Зеленої угоди. Інші регіони світу, такі як Сполучені Штати, Китай, Аравійський півострів, Бразилія, Австралія, Намібія та багато інших країн, також хочуть стати чемпіонами в цій галузі. І ми не повинні сумніватися в їхній рішучості, підкреслюється в маніфесті.

16 рекомендацій для сильного сектора в Європі

Текст формулює загалом 16 рекомендацій, які можна згрупувати у три основні теми.

Перше стосується промислової політики Європи, яка має бути конкурентоспроможною, одночасно підтримуючи сталий розвиток. Hydrogen Europe пропонує доручити це завдання віцепрезидент Комісії. Асоціація хоче, щоб місце водню було посилено, щоб забезпечити міцну промислову базу. Він також закликає до створення Академії H2, щоб навчати таланти завтрашнього дня.

Другий момент стосується розвитку європейського ринку водню. Асоціація закликає продовжувати підтримку галузі через Інноваційний фонд та Європейський банк водню. Він також закликає до гармонізації правил для визнання палива неорганічного та низьковуглецевого походження, а також до більшої підтримки електронного палива для авіації. Hydrogen Europe також виступає за швидке застосування в кожній державі директив RED III з метою декарбонізації промислового, хімічного, сталеливарного, аміачного та нафтопереробного секторів.

Третій і останній пункт стосується інфраструктури. Необхідно мати глобальну стратегію для створення мережі транспортування енергії та подальшого створення європейської мережі водневих операторів. Асоціація також виступає за стратегію зберігання. Нарешті, він закликає Європу сприяти швидкому розвитку автопарків з нульовим рівнем викидів, а також інфраструктури, замість того, щоб зосереджуватися на формулюванні обмежувальних правил.

Hydrogen Europe закликає всіх кандидатів зосередитися на назріваючій екзистенціальній загрозі зміни клімату та терміновій потребі реіндустріалізації Європи, а також поставити доступність чистого водню в енергетичному переході на перший план своєї платформи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]