Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.02.2024 20:27

Go Hydrogen: Англія розкриває свою стратегію

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

Лондон запланував ряд проектів, пов'язаних з мобільністю, змішуванням водню в газовій інфраструктурі або декарбонізації промисловості

У рамках події 3-го бізнес-саміту Go Hydrogen в Антверпені, представник Міністерства енергетики Великої Британії представив водневу стратегію та підвів підсумки перших проєктів розгортання.

Англія: воднева стратегія більш амбітна, ніж Франція?

Як зазначила Ліза Пірс, яка відповідає за водневі субсидії, у Міністерстві енергетичної безпеки та Net Zero Лондон переглянув свою водневу стратегію в грудні минулого року. Амбіції - 1 ГВт у 2025 році, потім 10 ГВт у 2030 році. Вони сильніші, ніж ті, що демонструються Францією в рамках перегляду її національної стратегії.

Потім спікер повернувся до першого раунду грантів (HAR 1: раунд розподілу водню), що охоплює 11 проєктів і представляє еквівалент 125 МВт. Інвестиції становлять 90 мільйонів фунтів стерлінгів від Hydrogen Net Zero Fund, знаючи, що 413 мільйонів фунтів стерлінгів будуть мобілізовані приватно, з 760 робочими місцями. Серед проєктів, які будуть підписані навесні і розпочаті у 2025 році, ми відзначаємо наявність EDF для офшорного вітрового проєкту Tees Green Hydrogen.

Перші масштабовані проєкти у світі

Англія вважає, що це перші масштабні проєкти у світі з виробництва водню. Критерієм прийнятності є економічна життєздатність. Вже заплановані наступні раунди: HAR 2 на 865 МВт (з електролізом, але також піролізом та плазмолізом з газу), HAR 3 та HAR 4 на 750 МВт та HAR 5 для невизначених потужностей, порядок денний у період з 2025 по 2027 рік.

Лондон також запланував ряд проєктів, пов'язаних з мобільністю, змішуванням водню в газовій інфраструктурі (до 20%) або декарбонізації промисловості.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]