Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013 21:09

Вибори у Києві призначать кияни, а не Янукович

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Янукович з Поповим довели столицю до крайньої межі занепаду. Якщо в Києві не відбудуться вибори, то на місто очікує повний соціально-економічний колапс і безвладдя. Коротке інтерв’ю в Gazeta.UA з приводу останніх подій у ВР навколо призначення київських в

Оригінал інтерв’ю тут,подаю без змін та доповнень: http://gazeta.ua/articles/politics/_yakscho-v-kievi-ne-vidbudutsya-vibori-to-na-misto-ochikue-kolaps-shkiryak/488761

Прийняття парламентомза основу проекту постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києваі депутатів Київради, як пропонувала Партія регіонів, не змінить кардинально ситуації,а лише частково заспокоїть суспільство, переконаний голова об'єднання «Новий Київ» Зорян Шкіряк.

Як оцінюєте, що Радавсе ж таки вчора проголосувала в першому читанні постанову про дату виборів вКиєві, а через 2 тижні має намір повернутися до цього документа?

Поведінка Партіїрегіонів щодо призначення виборів мера Києва і депутатів Київради свідчить проїхній страх. Сильна політична сила виграє та програє достойно. Янукович і ПРстосовно Києва поводять себе, як панічні боягузи, бо боятьсяйти на чесну, відкритуборотьбута вибори. Тому використовують брудні технології зтрактуваннями певних норм діючого законодавства, впроваджуючи правовий нігілізм.Споглядав вчора в парламенті за голосуванням по Києву. Дивився, як регіоналивиходять після другого голосування.Неприємні були їхніхіхішки та перешіптування. Навіть випадково почув, як вони сказали проголосування по Києву: «До сих пор не поймут, что все равно в15-м»  

Отже, це голосування —чергова технологія так званого «розводу» або просто черговогоелементу затягування процесу для того, щоб публічно зняти рівень напруги як всуспільстві, так і у Верховній Раді. Це голосуваннявідбулося лише через справедливе обурення опозиції та киян, яке відбулося післяпершого голосування, коли «регіонали» практично не далижодного голосу. Партії регіонів потрібно було підтримати цю постанову, абипоказати хоч якусь лояльність до тих проблеми, які сьогоднііснують у питанні виборів у Києві.

Ніколи в житті Янукович як реальний український диктатор не піде на те, абивтратити контроль над столицею напередодні президентських виборів. Томузрозуміло, що в Конституційному Суді вже знаходиться написане на Банковійрішення стосовно проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради іКиївського міського голови в 2015 році.


Які можливі сценарії розвитку подій?

Сценарій розвитку подій наступний: нічого з цього не буде, адже питання не будевирішено 2 квітня. Я вважаю, що виборів в Києві не буде. КС висвітлитьроз'яснення, а мотивація буде дуже простою. Єдине, що я не виключаю, що вонипідуть на позачергові вибори міського голови до 2015 року. Знову ж таки — цебуде зроблено лише для того, аби зняти напругу в суспільстві.

Якщо ми 2 квітня побачимо, що вибори не будуть призначені
, то, скоріше за все, «регіонали» підуть на прийняттяпостанови про подовження повноважень нині діючої Київської міської ради до 2015року. Тому, максимум, на що вони спроможні, це позачерговівибори міського голови, який, навіть, якщо буде опозиційним, не зможе активнота серйозно впливати на процеси в раді, яка підпорядкована Банковій.

Тобто виборів не буде?

Я схильний думати, що виборів взагалі не буде, навіть позачергових виборівміського голови, а виборів депутатів в Київраду — точно не буде. Хоча, як
бивонивідбулись і більшість отримала опозиція, а це може бути і до 100мандатів, тоді вона змогла б контролювати столицю,і тоді Київ стане опозиційним містом. Більш того, будь-який головаАдміністрації, який буде призначений Януковичем, при формуванні опозиційноїабсолютної більшості, може бути відправлений у відставку згідно із законом промісцеве самоврядування.


Як розв'язати проблему, що через місяць-два міськрада стане нелегітимною?

Дійсно, найгірше в
цій ситуації полягає втому, що в травні місяці, коли закінчуються повноваження депутатів міськради,вона стає нелегітимною. Це треба розуміти та сподіватися, що ми зможемо цюситуацію поламати. В даному випадку повинні будуть сказати своє слово кияни,котрим нав'язана узурпація, криміналізація влади та фактично намагання вічногоузаконення панування донецького клану.

Як на це відреагують кияни?

В мене немає сумнівів, що кияни налаштовані опозиційно, що вони розуміютьситуацію. Я переконаний, що вони повстануть, проте є певні чинники. Сприятиповстанню киян можуть консолідовані дії опозиційних сил. При узгоджених діяхопозиції, при роз'ясненні людям ситуації, це можливо. Варто усвідомлювати, щоякщо вибори в Києві не відбудуться, то на місто очікує соціально-економічний іправовий колапс. Це буде фактичне безвладдя, що загрожує серйозними проблемамидля життєдіяльності міста, тому і маю надію, що кияни піднімуться.

Людмила ПАРАСКІВА

P.S. Від себе додам.Справді, самі опозиційні сили нічого не вирішать. Нам зараз дуже потрібнапідтримка людей - киян, патріотів. Вибори у Києві - це наш шансперемогти і зробити дуже потужний крок до подальшого усунення режиму Януковичав Україні. Втратити його ми не маємо права. Тому ми разом повинні змусити цюокупаційну владу виконати норми Конституції і провести вибори мера столиці тавибори депутатів Київради 2-го червня.  

Отже, 2-го квітня, о 10.00 під ВР - час «Ч»! Представники «Батьківщини», «Свободи», «УДАРу», представникигромадських організацій та пересічні кияни, яким не байдужа доля нашого міста, вийдуть на масовуакцію протесту. Наша мета - повернення Києву місцевого самоврядування і негайнепризначення виборів у столиці. Запршуємо приєднатися усіх киян, кому набридложити в «донецькому ярмі».

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи