Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013 21:09

Вибори у Києві призначать кияни, а не Янукович

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Янукович з Поповим довели столицю до крайньої межі занепаду. Якщо в Києві не відбудуться вибори, то на місто очікує повний соціально-економічний колапс і безвладдя. Коротке інтерв’ю в Gazeta.UA з приводу останніх подій у ВР навколо призначення київських в

Оригінал інтерв’ю тут, подаю без змін та доповнень: http://gazeta.ua/articles/politics/_yakscho-v-kievi-ne-vidbudutsya-vibori-to-na-misto-ochikue-kolaps-shkiryak/488761

Прийняття парламентом за основу проекту постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як пропонувала Партія регіонів, не змін ить кардинально ситуації, а лише частково заспокоїть суспільство,  переконаний голова об'єднання « Новий Київ »   Зорян Шкіряк .

Як оцінюєте, що Рада все ж таки вчора проголосувала в першому читанні постанову про дату виборів в Києві, а через 2 тижні має намір повернутися до цього документа?

Поведінка Партії регіонів щодо призначення виборів мера Києва і депутатів Київради свідчить про їхній страх. Сильна політична сила виграє та програє достойно. Янукович і ПР стосовно Києва поводять себе, як панічні боягузи, бо бояться йти на чесну, відкриту боротьбу та вибори. Тому використовують брудні технології з трактуваннями певних норм діючого законодавства, впроваджуючи правовий нігілізм. Споглядав вчора в парламенті за голосуванням по Києву. Дивився, як регіонали виходять після другого голосування . Н еприємні були їхні хіхішки та перешіптування. Навіть випадково почув, як вони сказали про голосування по Києву: « До сих пор не поймут, что все равно в 15-м »  

Отже, це голосування — чергов а технологія так званого « розводу » або просто чергового елементу затягування процесу для того, щоб публічно зняти рівень напруги як в суспільстві, так і у Верховній Раді. Це голосування відбулося лише через справедливе обурення опозиції та киян, яке відбулося після першого голосування, коли « регіонали » практично не дали жодного голосу. Партії регіонів потрібно було підтримати цю постанову, аби показати хоч якусь лояльність до тих проблеми, які сьогодні існують у питанні виборів у Києв і .

Ніколи в житті Янукович як реальний український диктатор не піде на те, аби втратити контроль над столицею напередодні президентських виборів. Тому зрозуміло, що в Конституційному Суді вже знаходиться написане на Банковій рішення стосовно проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради і Київського міського голови в 2015 році.


Які можливі сценарії розвитку подій?

Сценарій розвитку подій наступний: нічого з цього не буде, адже питання не буде вирішено 2 квітня. Я вважаю, що виборів в Києві не буде. КС висвітлить роз'яснення, а мотивація буде дуже простою. Єдине, що я не виключаю, що вони підуть на позачергові вибори міського голови до 2015 року. Знову ж таки — це буде зроблено лише для того, аби зняти напругу в суспільстві.

Якщо ми 2 квітня побачимо, що вибори не будуть призначені
, то , скоріше за все, « регіонали » підуть на прийняття постанови про подовження повноважень нині діючої Київської міської ради до 2015 року. Тому, максимум, на що вони спроможні , це позачергові вибори міського голови, який, навіть, якщо буде опозиційним, не зможе активно та серйозно впливати на процеси в раді, яка підпорядкована Банковій.

Тобто виборів не буде?

Я схильний думати, що виборів взагалі не буде, навіть позачергових виборів міського голови, а виборів депутатів в Київраду — точно не буде. Хоча, як
би вони відбулись і більшість отрима ла опозиція, а це може бути і до 100 мандатів, тоді вона змо гла б контролювати столицю, і тоді Київ стане опозиційним містом. Більш того, будь-який голова Адміністрації, який буде призначений Януковичем, при формуванні опозиційної абсолютної більшості, може бути відправлений у відставку згідно із законом про місцеве самоврядування.


Як розв'язати проблему, що через місяць-два міськрада стане нелегітимною?

Дійсно, найгірше в
цій ситуації полягає в тому, що в травні місяці, коли закінчуються повноваження депутатів міськради, вона стає нелегітимною. Це треба розуміти та сподіватися, що ми зможемо цю ситуацію поламати. В даному випадку повинні будуть сказати своє слово кияни, котрим нав'язана узурпація, криміналізація влади та фактично намагання вічного узаконення панування донецького клану.

Як на це відреагують кияни?

В мене немає сумнівів, що кияни налаштовані опозиційно, що вони розуміють ситуацію. Я переконаний, що вони повстануть, проте є певні чинники. Сприяти повстанню киян можуть консолідовані дії опозиційних сил. При узгоджених діях опозиції, при роз'ясненні людям ситуації, це можливо. Варто усвідомлювати, що якщо вибори в Києві не відбудуться, то на місто очікує соціально-економічний і правовий колапс. Це буде фактичне безвладдя, що загрожує серйозними проблемами для життєдіяльності міста, тому і маю надію, що кияни піднімуться.

Людмила ПАРАСКІВА

P.S. Від себе додам. Справді, самі опозиційні сили нічого не вирішать. Нам зараз дуже потрібна підтримка людей - киян, патріотів. Вибори у Києві - це наш шанс перемогти і зробити дуже потужний крок до подальшого усунення режиму Януковича в Україні. Втратити його ми не маємо права. Тому ми разом повинні змусити цю окупаційну владу виконати норми Конституції і провести вибори мера столиці та вибори депутатів Київради 2-го червня.  

Отже, 2-го квітня, о 10.00 під ВР - час « Ч » ! Представники « Батьківщини » , « Свободи » , « УДАРу » , представники громадських організацій та пересічні кияни, яким не байдужа доля нашого міста , вийдуть на масову акцію протесту. Наша мета - повернення Києву місцевого самоврядування і негайне призначення виборів у столиці. Запршуємо приєднатися усіх киян, кому набридло жити в « донецькому ярмі » .

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]