Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.08.2016 22:56

Що чекати від проведення судової реформи?

Про реалії проведення судової реформи можна довго говорити, бо я, як юрист, розумію, що внесенням змін до Конституцію України не врятує судову систему від корупції та недосконалості в роботі.

Аналізуючи положенняЗакону України «Про внесення змін до Конституції України (щодоправосуддя)», дійшла висновку, що законом не передбачено жодного ефективногомеханізму проведення судової реформи.

Виникаєпитання, чи передбачена взагалі якась відповідальність з боку ініціаторівпроведення цієї реформи у випадку негативних наслідків для України? Відповідь,ні. Жодна людина не готова нести відповідальність за результати цієї реформи.

Вбачалося, щореформа необхідна для подолання корупції, але, ініціатори, на мою думку, непідійшли комплексно до вивчення роботи усієї системи роботи судів в Україніта не виявили усі проблеми нинішньої судової системи. А чому не проаналізованозагальновідомі проблеми розгляду справ та винесення рішень? На мою думку, їхдуже багато.

Вважаю,відразу можна виокремити наступні проблеми: не дотримання строків розглядусправи, абсолютно різні рішення по однаковим спірним питанням, прийняттярішень, які повністю суперечать матеріальним та процесуальним нормам права таін.

Враховуючивищевикладене, вважаю, що потрібне комплексне вивчення роботи судової гілкивлади. Крім того, доцільно викласти результати цього вивчення у письмовомувигляді. Участь громадськості у цьому процесі матиме позитивний результат,оскільки не тільки правники, а й звичайні громадяни знають проблеми роботисудів.  

 Отже, чекати нам якихось позитивних суттєвих змінв роботі судів після проведення реформи не варто. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи