Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.05.2024 11:10

РРО/ПРРО для онлайн підприємців

Юрист АБ "ШОХ І ПАРТНЕРИ"

Чи потрібно підприємцю, під час інтернет торгівлі, застосовувати РРО/ПРРО при пересиланні товарів покупцям-фізичним особам через поштовий зв'язок «Укрпошта» та «Нова пошта», на умовах післяплати?

Позиція ДПС:

За умови, що доставлений через Укрпошту товар не продано в кредит, з відстроченням або з розстроченням платежу, застосування Підприємцем РРО не є обов’язковим, оскільки, розрахунковий документ про приймання післяплати видає працівник (оператор або кур’єр) Укрпошти безпосередньо при передачі відправлення покупцю, а Підприємець своєю чергою зобов’язаний вкласти у посилку видаткову накладну (інший документ), яка буде свідчити про походження товару. Також, у передбачених законодавством випадках, продавець зобов’язаний вкласти у поштове відправлення належним чином оформлений гарантійний талон, технічний паспорт або інший документ, що його замінює, який має містити обов’язкові реквізити.

Однак по «Новій пошті» ця умова не виконується. Адже «Нова пошта» лише доставляє товар, а оплата за цей товар здійснюється через третю особу «НоваПей», яка формально не має ніякого стосунку до перевізника – «Нової пошти». Тож у випадку із «Новою поштою» (на відміну від «Укрпошти») перевізник не приймає оплату за товар, а отже в такому випадку, як вважає податкова, необхідно застосовувати РРО/ПРРО.

Таким чином, якщо підприємець відправляє товари через "Нову пошту" на умовах післяплати і отримує кошти від НоваПей на свій розрахунковий рахунок йому обов'язково потрібен касовий апарат.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи