Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.04.2023 16:47

Мінекономіки блокує продаж яхти Медведчука

Економічний експерт

Більше року потому журналіст Михайло Ткач виявив п’ятипалубну яхту Royal Romance, котрою володіла сім’я народного депутата від «Опозиційної платформи» - Віктора Медведчука.

«Яхта Медведчука» була виявлена журналістом 11 квітня 2022 року, коли дружина Медведчука Оксана Марченко опублікувала на своїй Instagram-сторінці фото із геолокацією зазначеної яхти в Хорватії.

Офіс Генерального прокурора ініціював питання щодо арешту судна під назвою Royal Romance перед судом, після чого яхту було передано для реалізації до АРМА задля забезпечення фінансових інтересів держави.

В подальшому хорватськими судами було продубльовано рішення українських судів щодо арешту яхти Медведчука.

Тоді ж Офіс Генерального прокурора спільно з АРМА розробили дорожню карту (алгоритм) управління активом в межах кримінального провадження, яке здійснюється відносно Медведчука, на основі якої зараз діють всі залучені сторони, перш за все виходячи з того, що майно фізично перебуває за кордоном.

Очевидно, що продаж цієї яхти, яка коштує приблизно 200 млн євро, є нагальною необхідністю для України, яка захищається від нападу рф. Але на заваді стає інший ворог – бюрократія, яка блокує отримання державою коштів, знаходячи купу формальних відмовок та прикриваючись то захистом прав людини (Медведчука!), то дотриманням законності (в інтересах ворога).

Конкретно, процес продажу яхти Медведчука сьогодні знову блокується – цього разу вже чиновниками Мінекономіки. Ба більше, Мінекономіки - це те відомство, яке мало б вітати бюджетні надходження, тим більше від злочинної власності. Але, блокуючи зміни до нормативних актів (не погоджуючи відповідні проекти), міністерство не просто показує червоне світло одному великому кейсу, а ставить під загрозу ВСІ потенційні продажі арештованих активів, які фізично знаходяться за межами України. Враховуючи численні статки різних «батальйонів Монако», це матиме однозначно негативний вплив на воєнний бюджет нашої держави.

Сьогодні часто говорять про втому від війни, яка щодня несе українцям смерті і розруху. На жаль, нескінченні очікування закостенілих бюрократів тільки посилюють цю втому і все далі віддаляють перспективу нашої Перемоги. Суспільство втомилося від цього бігу на місці і вимагає від чиновників виконати свою безпосередню роботу – дати старт важливим процесам, які фінансуватимуть відсіч ворогу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]