Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.02.2022 16:38

Як упередити блокування, ризиковість платника податків?

Адвокат адвокатського бюро "Власова "Вектор", член комітету з податкового та митного права Асоціації правників України

Базові поради аби зменшити ймовірність блокування податкових накладних, застосування критерію 1

Відразу слід зазначити, що для когось буде одкровенням, для когось банальністю, проте сподіваюся, що це пожвавить дискусію та комусь дійсно допоможуть поради.

Отож багато спеціалістів (юристів, адвокатів тощо) чимало пишуть про лікування проблеми в фазі її загострення: заблоковані накладні, введено в стан ризиковості… 

Зі свого боку спробую окреслити базові моменти, які слід врахувати аби мінімузувати (звісно, це не абсолютно не виключить ризику) податкові ризики з тими самими таблицями, заблокованими накладними, ризиковістю.

Рекомендація № 1 (нерухомий актив)

1.1. Мати офісне приміщення, а також складське приміщення (оформлене відповідним договором, актами приймання-передавання).

1.2. Не просто мати, але й подати 20-ОПП.

Рекомендація № 2 (рухомий актив)

2.1. Обліковувати на балансі хоча б який інструмент, обладнання, тощо.

2.2. Визначитися з тим, хто буде перевозити товар, обладнання (самостійно, якщо так, то треба оформити відповідним чином, або ж через перевізників. Якщо ж самостійне перевезення виникає потреба в подачі 20-ОПП, але не завжди.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]