Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.11.2015 23:40

Шлях додому!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Наша держава отримала шанс повернути рідного сина додому, на землю, яку він захищав все своє життя. Саме на Батьківщині його душа знайде спокій, той, про який він лише мріяв при житті.

Хто як не українці мають берегти пам ' ять про своїх героїв і шанувати їх імена. Цього разу мова йтиме про всім відомого націоналіста Євгена Коновальця. Людини, яка заклала початок створення Української військової організації, існування якої ми продовжили й дотепер. Людина яка готова віддати життя за суспільні інтереси апріорі не може бажати зла суспільству. В свою чергу суспільство не може бажати зла відданому патріотові України. Наша держава отримала шанс повернути рідного сина додому, на землю, яку він захищав все своє життя. Саме на Батьківщині його душа знайде спокій, той, про який він лише мріяв при житті.

Про перепоховання Є. Коновальця на Україні говорили багато разів, вперше після здобуття Україною незалежності у 1991 році. Але до справи це не доходило і кожного разу знаходилися чи то відмовки, чи то труднощі з виконанням цього дійства. Багато українських патріотів, в тому числі і я, вважають, що могили лідерів нації має бути перевезені в Україну. І мова не йде про крайні випадки, як сьогодні з полковником армії УНР, ми говоримо про проект, який допоможе повернути всіх відданих патріотів України. Історію боротьби нашого народу за свою національну свободу не можна уявити без її представників, як і не можна уявити державу без її народу.

Правом виключної оренди на могилу Є. Коновальця володіє Українська стрілецька громада Канади, яка час від часу сплачувала вказану суму відповідно до угоди з адміністрацією кладовища Кроосвейк. Але на сьогодні майже всі члени, які підтримували цю ідею канули в літа, залишився тільки один 90-річний чоловік, який не здатен сплачувати оренду. Вже майже рік ніхто не сплачує за місце схоронення нашого громадського діяча. Та й страшно звучить, що навіть після смерті Євген Коновалець все ще не знайшов "власного дому".

У нас є шанс забрати всенародного героя додому й нарешті перепоховати вдома, на рідній землі. Звертаюся до народу й закликаю сформувати Київську робочу групу, що розробить проект перепоховання останків голови Проводу українських націоналістів. Звертаюся до всіх політичних партій посприяти максимально швидкому організаційному процесу розробки запропонованої  ідеї.

Почавши з Євгена Коновальця, ми зможемо повернути й інших відомих українських діячів: Петлюру з Парижу й Бандеру з Мюнхену. Ми маємо рухатися по шляху повернення героїв на Україну і створити Пантеон Героїв на Аскольдовій могилі. Місця, де потрібно перепоховати усіх провідників українського народу за всі часи. Місця, яке вже давно зачекалося своїх синів. На разі це місце, де вже покояться «Герої Крут», невідомий майданівець та похований Герой України Марк Грегорі Пославський. Створений Пантеон стане символом мужності та патріотизму, який зможуть навідувати українці, віддаючи шану Героям. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]