Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2015 14:03

То що ж таке петиція?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Загалом, головною ціллю петиції є безпосереднє звернення народу до президента, в якій йдеться про проблеми, що виникають у суспільстві.

Як ми вже  писали раніше  Українська військова організація створена для миттєвого реагування на виклики, які потребує нація. Ми слідкуємо за всіма подіями, які пов'язані із загрозою національної безпеки, обороною країни, захистом прав та інтересів нації. Актуальним, але й досі не вирішеним питанням, є розгляд Президентом України  першої електронної петиції  про вільне володіння зброєю, подане "Українською асоціацією власників зброї". Відмова Петра Порошенка у праві кожного громадянина України на вільне володіння зброєю для захисту свого життя, викликала обурення народу, громадських організацій і мене особисто. Заповнення інформаційного простору негативними відгуками такого рішення, змусило Адміністрацію Президента України переглянути петицію. В результаті це призвело до повторного, але вже більш конструктивного розгляду звернення громадськості.
Загалом, головною ціллю петиції є безпосереднє звернення народу до президента, в якій йдеться про проблеми, що виникають у суспільстві. В свою чергу голова держави має аргументувати своє рішення (задоволено чи відхилено) у відповідь на петицію. Така система вже давно працює в майже 70 країнах. У нас, за словами заступника голови АП Д. Шокіна роль петиції зовсім інша. 
" Петиція - це початок демократичного обговорення для пошуку рішення, а не інструкція до виконання", - Дмитро Шокін. То виходить, що створення робочої групи із залученням представників відповідних органів, (куди б варто було потрапити й громадським організаціям, якщо механізм дозволяє) "вестиме діалог" для вирішення поставлених та підтриманих суспільством питань.
Скликання засідання робочої групи та Конституційної комісії з прав, свобод та обов'язків людини і громадянина П. Порошенко доручив спікеру Верховної Ради Володимиру Гройсману. Також він повідомив, що до роботи цієї групи будуть долучені автор електронної петиції, представники різних політичних сил, державні органи та інститути громадянського суспільства. 
Метою створення цієї робочої групи та комісії є ґрунтовний та всебічний розгляд петиції із залученням різних сторін суспільства. Членів Української військової організації цікавить, яким чином можна долучатися громадським організаціям до робочої комісії та участі у її розгляді. Маючи багаторічний досвід у сфері громадських організацій, хочу сказати, що вони завжди відстоюють інтереси народу. І їх наближення до розробки петиції лише допоможе вберегти основне - право громадян. 
Як було вказано в попередній статті європейський досвід відверто говорить про те, що належне регулювання легальної зброї запобігає небажаній злочинності. І захищатися лише одним аргументом, що у зв'язку з цим може виникнути неконтрольована агресія, є безглуздим. Саме для контролю громадян, які матимуть право на володіння зброєю й створюється робоча група. Перед якою стоїть завдання ґрунтовного розгляду доповнення статті 27 Конституції України та внесення потрібних правок. УВО має бажання взяти участь у роботі спеціальної комісії з опрацювання порушених у зверненні питань та захистити інтереси народу.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]