Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.09.2015 13:48

Хто ще сподівається на Президента України?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Адміністрація Президента України не вклалася в терміни розгляду першої електронної петиції,та ще ми зіштовхнулися й з відмовою П. Порошенка у її задоволенні.

Друзі, однодумці, колеги всі ми зараз активно слідкуємо за дискусією, яка розгортається навколо першої електронної петиції, що з'явилася на сайті президента. "Українська асоціація власників зброї" виступила з ініціативою доповнення статті 27 Конституції України частиною четвертою в якій буде йтися про вільне право кожного громадянина України володіти вогнепальною зброєю для захисту свого життя і т. д . Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю буде регулюватися відповідним законом та може бути обмежена лише за рішенням суду щодо окремої особи. Організація також вимагає від Петра Порошенка ухвалити Закон "Про цивільну зброю і боєприпаси". 
Петиція про вільне володіння зброєю зібрала 36 тис. голосів, більш ніж необхідних для її розгляду президентом. Це викликало велику надію у громадян України, але крім того, що Адміністрація Президента України не вклалася в терміни розгляду першої електронної петиції, ми зіштовхнулися ще й з відмовою П. Порошенка у її задоволенні. ""Ретельно"" вивчивши соціологічні дослідження, він наголосив на відсотках українців, як підтримують вільне володіння зброєю(11%), і тих, які проти(82%). Але ж не справедливо використовувати результати соціологічних досліджень, коли більшість українців ще не знайома з текстом законопроекту. А на свій захист він додав, що підвищити рівень безпеки українців допоможе не доповнення законів неприйнятними ідеями, а підвищення ефективності правоохоронних органів, що мене особисто дуже веселить.
В петиції запропоновано законодавчо врегулювати права громадян України на захист свого життя і здоров'я, житла та власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України шляхом внесення відповідних змін та доповнень до статті 27 Конституції України.
Посилаючись на досвід Прибалтики, Грузії та Молдови задоволення потреб громадян на право володіння цивільною вогнепальною зброєю запобігає вуличні злочинності у половині ,а то й на 70 %. Нехтування потребами громадян на захист, жорсткі правила й обмеження щодо володіння цивільною зброєю у Великій Британії призвели до стрімкого зростання кількості злочинів. Не можливо передбачити майбутнє, у будь-якому разі трапиться те, що повинно бути, але вберегти життя народу має кожен президент.
Навіть виходячи з останнього указу президента про нову військову доктрину, де - Цілі та основні завдання воєнної політики, згідно з Доктриною, виходять з того, що «Україна прагне підтримувати дружні відносини з усіма державами світу на основі міжнародних договорів, укладених на принципах рівноправності, невтручання у внутрішні справи, взаємоповаги до незалежності, суверенітету та територіальної цілісності». - необхідно озброїти кожного патріота!
Маніпулювання влади народом споконвічне явище, влада завжди шукає власної вигоди у прийнятті нових законодавчих актів. Використовувати формулювання, що громадяни будуть ходити зі зброєю по вулицях, викликає в мене ще більше обурення ніж сам факт відмови Порошенка. Зараз на вулицях нашої країни зброя знаходиться у руках злочинців, мета яких різниться із метою громадян України. Чому ж тобі влада не може впоратися з цією проблемою і не заборонить їм використовувати зброю не маючи на те права? Та тому, що владі за фактом начхати на державу, народ, законодавчу базу. 
Почувши відмову, ми не маємо зупинятися при першій палці в колесі. Наше завдання змусити владу чути народ, а не маніпулювати думкою громадян. З цією метою ми й об'єднуємо зусилля пишучи петиції, листи й звернення. Наш народ тисячоліттями досягав поставлених народом, не владою, НАРОДОМ цілей. Так має статися і зараз, використовуючи потрібні аргументи ми переконаємо владу згодитися на наші вимоги.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]